At være eller ikke at være

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 24. maj 2002.


Microsoft og partnere har de første tablet-pc'er klar. Men ideen er langt fra ny - vi har set på et eksempel.

Ny er den langt fra - faktisk er den halvandetår gammel. Men trods den i IT-verdenen høje alder imponerer den stadig alle, man viser den til. 21 cm bred, 14 cm dyb og med en vægt på under et kilo gør Intermecs tablet-pc til en yderst handy lille sag.

You say potato, I say potato
Intermec kalder den ganske vist ikke en tablet-pc, men en Pen Tablet Computer. Og i stedet for Windows XP er det Windows CE, men principperne er de samme.
Slår man skærmen op på normal vis, ligner det mest af alt en lille bærbar. Drejer man skærmen videre rundt, så man til sidst nærmest har vendt vrangen ud af pc'en - og nu har skærmen liggende i hånden oven på tastaturet - står man pludselig med en tablet-pc. Den nødvendige pen sidder i højre side af skærmen, og med en enkelt knap kan man få skærmbilledet til ligeledes at vende 180 grader.
Funktionen virker rigtig godt, og skærmen er lige præcis stor nok til, at man kan se, hvad der foregår. Og så er den helt store fordel ved Windows CE, at det starter på et sekund eller to. Ikke nogen lang boot-tid her.
Det indbyggede kamera må høre til kategorien "søde detaljer". Man skal ikke forvente den helt store billedkvalitet, men har man brug for at tage et hurtigt billede, eller endda lave et lille videoklip, fungerer det fint.

Lille sag, mange funktioner
De 860 gram er blevet brugt på en 7,1" tft-skærm, 32 MB ram, en 129 MHz processor, et indbygget 0,35 megapixel digitalt kamera samt et Lithium Ion batteri, der ifølge Intermec skulle kunne holde en hel arbejdsdag og tager 2,5 time at lade op. Det er dog desværre ikke noget dansk tastatur.
Softwaren er Windows CE 3.0, og med fra Microsoft følger desuden Internet Explorer 4.01 samt Pocket Office 3. Da der er tale om Windows CE og ikke Windows XP, som Microsoft planlægger at bruge i deres version af tablet-pc'en, kan man kun køre specielle CE-programmer på den. Intermec sælger da heller ikke enheden til private, men en spændende forsmag på de kommende tablet-pc'er er den ikke desto mindre.

Billedtekst: Intermecs lille Windows CE-maskine ligner på mange måder de tablet-pc'er, der kommer på markedet til efteråret.

Billedtekst: Intermecs Pen Tablet Computer er fyldt med "søde detaljer" som for eksempel kamera. Forvandlingen fra bærbar til tablet sker ved at vride skærmen helt om på bagsiden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere