Økonomiske smæk til store distributører

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 26. august 2002.


Danmarks største distributører Ingram Micro og Tech Data er begge gået voldsomt tilbage, mens Actebis konsoliderer.

Det er tid til selvransagelse hos landets største distributører, hvor årsregnskaberne vidner om et år af værste slags.
Ingram Micro har endnu ikke afleveret sit danske regnskab, men estimerer en omsætning i 2001 på godt 2,5 milliarder kroner og et negativt resultat før skat på 64,3 millioner kroner. Ingram Micro er således den distributør, der præsenterer det absolut største underskud.
Sidste år lød resultatet før skat på 31,7 millioner kroner.
Som årsag forklarer administrerende direktør Ole Eklund, at Ingram Micro i 2001 blev ramt på stort set alle tænkelige områder.
- Vi har blandt andet lidt væsentlige tab på leverandør- og kundetilgodehavender, siger han og tilføjer, at den store oprydning er overstået, og at budgettet for i år ser tilfredsstillende ud.
Tech Data tror på plus
Meget bedre ser det ikke ud hos konkurrenten Tech Data. Her faldt omsætningen med mere end 22 procent til knap 1,5 milliarder kroner, og årets resultat blev et underskud på mere end 33,4 millioner kroner, en million mere end året før.
Da Hans Vitalis tiltrådte som ny administrerede direktør for virksomheden 1. marts i år, var betingelsen, at der blev sat en streg over forrige års underskud. Samtidig lovede han, at Tech Data går ud af 2002 med et plus på bundlinien.
- Og jeg tror stadig på et overskud, siger han.
Dobbelt op til Actebis
Scribonas omsætning er vokset med mere end 39 procent, viser det seneste årsregnskab, men væksten kan primært tilskrives opkøbet af det tidligere Trend.
Mens de tre største broadlinere er gået tilbage, forløb 2001 anderledes tilfredsstillende for Actebis, der stille og roligt haler ind på dem. Resultatet for 2001 blev på knap 2 millioner og hører således ikke til blandt de største, men dog i den rigtige farve.
Med en omsætning på 609 millioner kroner sidste år omsatte Actebis knap halvdelen af, hvad Scribona omsatte, og der er stadig et stykke vej til Ingram Micros omsætning på 2,5 milliarder kroner og Tech Datas knap 1,9 milliarder kroner. Men udviklingen går absolut den rette vej, kan Actebis' administrerende direktør Torben Qvist konstatere.
- Vi er vokset med 50 procent to år i træk, og i år vokser vi med cirka det samme, konstaterer han.

Billedtekst: Ingram Micro med Ole Eklund i spidsen estimerer et minus på 64,3 millioner.

Billedtekst: Tech Data med Hans Vitalis i førertrøjen fik et underskud på godt 33 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere