Flere striber på skuldrene

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 26. august 2002.


Actebis har udnævnt Torben Qvist til medlem af direktionen i moderselskabet.

Den 1. juni trådte Torben Qvist ind i direktionen hos Actebis Holding GmbH på posten som tredje direktionsmedlem hos den tyske distributør.
Det sker to et halvt år efter, at han tiltrådte som administrerende direktør i Danmark og chef for Actebis nordiske datterselskaber.
Med direktionsposten følger, foruden fortsat ansvar for datterselskaberne i Norden også ansvaret for selskaberne i Polen, Tjekkiet, Spanien og England, samt for salg og marketing af Actebis egne brands, Targa og Peacock.
- Min kollega Michael Urban og jeg har delt landene mellem os. Han har Centraleuropa, hvor vi arbejder meget med udvikling af fælles logistik, styring og indkøb. I mine lande er situationen meget lig hinanden, de er i en udviklings- og opbygningsfase og jo mere erfaringsudveksling, der kan finde sted, des bedre, fortæller Torben Qvist under et besøg i Danmark.
Samtidig har han fået ansvaret for Actebis egne mærker, Targa og Peacock.
Produktionen af Targa desktop pc'er er netop stoppet i Tyskland, men pc'erne afsættes dog fortsat i store projektorienterede forretninger sammen med detailkæderne.
- Vi har kunder, der trækker sekscifrede ordrer, forklarer Torben Qvist.
På notebooks eksisterer produktionen fortsat af både Peacock og Targit.
Har øvet sig på tysk
At sidde med i direktionen hos en stor distributør er en opgave Torben Qvist har prøvet før. Mens Tech Data stadig hed Computer 2000 blev han i 1999 midlertidigt medlem af virksomhedens tyske direktion i Tyskland. I starten af 2000 blev han hentet til Actebis for at udvikle den nordeuropæiske del af forretningen til en broadlinedistibutør, der var til at få øje på.
Og udviklingen går i den rigtige retning. I det seneste årsregnskab præsenterer Acetbis en vækst i omsætningen på mere end 50 procent.
I sit nye job skal Torben Qvist arbejde fire ud af fem dage fra det tyske hovedkontor. Der er ikke ansat en ny administrerende direktør til at varetage opgaverne i Danmark.
- I øjeblikket er det ikke nødvendigt, måske ansætter vi en ny administrerende direktør, det afhænger af udviklingen. Vi har ansat en god ledergruppe, der har fungeret utroligt stabilt de seneste tre år, siger Torben Qvist og tilføjer, at den samlede personaleudskiftning har været på mindre end fem procent årligt.
Flytteplaner
Den samlede personalegruppe flytter i øvrigt inden for de næste par måneder få hundrede meter til Helgeshøj AllÈ i Taastrup. Dermed får Actebis' danske selskab tre gange så meget plads og samtidig option på udvidelse. Den nye bygning rummer også lagerfaciliteter.
- Det er et bevidst valg, at vi bliver her i Taastrup. Vi valgte en radius herfra, som vi ville bo inden for. Det er alene sket udfra et hensyn til medarbejderne. Vi har en dygtig medarbejderskare, og det vigtigste er, at vi kan beholde dem.

Billedtekst: - Mens vores kolleger i branchen har sagt omkring 100 medarbejdere op efter den 11. september sidste år, har vi beholdt vores, siger Torben Qvist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere