Dendynamiske duks

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.


Dynamic Systems har uden at solde bevæget sig op blandt Danmarks største Content Management-udbydere. Men i modsætning til konkurrenterne tjener virksomheden penge på CMS.

Dynamic Systems er den eneste af de fire største danske CMS-leverandører, der har overskud i det seneste årsregnskab.
I det regnskabsår, der sluttede 30. juni i år, tjente Dynamic Systems cirka 270.000 kroner ud fra en omsætning som firmaet ikke afslører.
Christian Beer, der er administrerende direktør for Århus-firmaet, vil dog gerne fortælle, hvordan man bærer sig ad med at generere sorte bundlinietal i den pressede og relativt grønne CMS-branche.
- Det gør man ved at have styr på sine omkostninger. Eksempelvis bor vi til 250.000 kroner om året, hvor andre måske bruger 200.000 om måneden på den konto, siger han.
Med til historien hører dog også, at virksomheden, ud over licensindtægter fra selskabets 550 kunder, også løbende tjener penge på webhotel og opdateringsaftaler.
- Vi hoster alle vore kunders løsninger, hvilket selvfølgelig er med til at give smør på brødet. Abonnementsindtægter og opdateringsaftaler står for mellem 15 og 20 procent af omsætningen, siger Christian Beer.
Sælger standardsoftware
Dynamic Systems blev stiftet i januar 2000 af Christian Beer og hans studiekammerat fra Handelshøjskolen i Århus, Nicolai Pedersen, der i dag bestrider posten som
udviklingsdirektør.
De to stiftere ejer hver en tredjedel af firmaet, mens Ole Flensted, der ejer dagligvarekoncernen Flensted, sidder på den sidste tredjedel.
Firmaet fokuserede i starten på den lave ende af de små- og mellemstore virksomheder, men har med en ny Corporate Edition af firmaets CMS-produkt, Dynamicweb, bevæget sig op i mellemsegmentet blandt andet med det børsnoterede SDC Dandisk, Fødevareministeriet og Gladsaxe Kommune i kundeporteføljen.
Virksomhedens CMS-produkt er i højere grad end hos konkurrenterne et stykke standardsoftware med dertilhørende moduler.
Det er således kun fem procent af firmaets kunder, der får udført specialtilretninger ved implementeringen af Dynamicweb.
- Der er ikke nogen grund til at opfinde den dybe tallerken flere gange. Virksomhederne kan spare masser af penge ved at bruge de moduler, der er udviklet og testet i forvejen, siger Christian Beer.
Begrænset kapitalstyrke
I modsætning til den ældre og mere etablerede CMS-leverandør, Synkron, er Dynamic Systems ikke finansieret af venture kapital. Det betyder imidlertid også, at firmaet har mindre at tære på i et opslidende konsolideringsræs.
- Vi er ikke en særlig kapitalstærk virksomhed. I runde tal har vi en egenkapital på en million, men hvis man skal sammenligne os med konkurrenterne, skal man også indregne abonnementsindtægter fra webhotel og opdateringsaftaler, siger Christian Beer, der dog er overbevist om, at Dynamic
Systems nok skal overleve.
- Hvis markedet skulle bryde fuldstændig sammen ville vi have indtægter nok til at køre virksomheden i halv størrelse, siger han.
Christians Beers egne forventninger til næste regnskabsår er ikke desto mindre, at virksomheden fordobler sin omsætning - uden at finansiere væksten med venture-kroner, vel at mærke.

Note:
Hvad, der er sparet, er tjent.
Hos Dynamic Systems er det ikke husleje, der æder overskuddet. Virksomhedens årlige husleje er 250.000 kroner. Et beløb, som mange virksomheder, ifølge firmaets chef Christian Beer, bruger om måneden.

Billedtekst:
- Der er ikke nogen grund til at opfinde den dybe tallerken flere gange. Virksomhederne kan spare masser af penge ved at bruge de moduler,der er udviklet og testet i forvejen, siger administrerende direktør for Dynamic Systems, Christian Beer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere