Bridema buldrer frem

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 20. september 2002.


Distributøren Bridema henter en stor del af sin omsætning hos systembyggere verden over.

Bridema A/S er med helt i top på listen over landets bedste distributører. Med en omsætning, der nærmer sig 1,5 milliarder kroner, overgår den 26 mand store virksomhed omsætningen hos den næststørste broadlinedistributør herhjemme, Tech Data, der har fem gange så mange ansatte.
- Siden år 2000 har vi fordoblet vores omsætning. Det skyldes godt købmandskab, men også at vi har haft held med at gå ud på flere markeder, fortæller Brian Duelund, der er Nordic Sales Manager og medejer af Bridema.
I starten af året gik virksomheden blandt andet ind i Asien og USA, og begge markeder har udviklet sig hastigt siden.
Fordel at være få
Sidste år skar Bridema omkring 800 varenumre væk og har i dag omkring 1.200 tilbage med fokus på blandt andet cpu'er, memory, harddiske og storage.
- Vi valgte alle add-on produkter fra, eksempelvis mus og kabinetter. Det er andre bedre til at sælge end os, og i dag satser vi 100 procent på komponenter. Vi har en basisstamme af forskellige produkter, men kan naturligvis gå ud og finde ekstra varer til kunderne, siger Brian Duelund.
Han mener, at det adskiller Bridema væsentligt fra broadlinerne, at virksomheden kun har 26 ansatte.
- Vi arbejder hårdere og mere målrettet. Samtidig har vi nemt ved at omstille os, fordi vi ikke er flere, forklarer han.
Desuden bestræber Bridema sig på at lægge så mange opgaver som muligt hos leverandørerne.
- Eksempelvis sørger vi for, at så få varer som muligt rammer vores lager, det giver et bedre cashflow. I dag bruger vi en masse energi på lageret og på teknisk afdeling. Måske vælger vi i fremtiden at outsource nogle af de opgaver, så vi bliver mindre sårbare. Til gengæld kan vi tage flere sælgere ind. Om et år vil jeg tro, at vi er 20 medarbejdere flere end i dag, siger Brian Duelund.
Bridemas kunder kan deles op i ganske få kategorier, fortæller han. Systembyggere verden over er en meget trofast kundegruppe.
- De er meget loyale og trækker hele tiden varer. Vi har en ganske stor kunde i Norge og engelske kunder, der samler mellem 300.000 og 400.000 pc'er om året forklarer han.
En anden kundegruppe er mindre distributører - dem er der en del af i Europa, og endelig er der de danske forhandlere.
- Vores kundegrundlag herhjemme udgøres af omkring 1.400 forhandlere. Hver dag sender vi omkring 100 forsendelser af sted til danske kunder. Det salg holder flowet i gang og hjælper os til at få føling med, hvad folk efterspørger, siger Brian Duelund.

Billedtekst:
- Vi regner med at nå en omsætning på 2,5 milliarder kroner næste år, spår Bridemas nordiske salgschef, Brian Duelund. Foto: Torben Klint

Note:
Fire stiftere
I 1995 stiftede Brian Duelund, brødrene Dean og Mark Nielsen samt Anders Nordtorp virksomheden Bridema Data ApS, der i 1998 blev omdannet til aktieselskabet Bridema A/S. Fra 1996 har virksomheden bevæget sig fra en omsætning på 50 millioner til halvanden milliard kroner i år. Blandt de første produkter, Bridema distribuerede, var Daewoo monitorer og produkter fra Trust. Blandt de seneste er VIA-processorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere