Testsoftware til .Net-certificeringer

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. november 2002.


Hvad enten man har valgt den traditionelle kursusvej eller et selvstudium, kan testeksamens-software hjælpe en med dels at studere, dels at finde ud af, om man er klar til den ønskede eksamen.

tema: .net

Ideen med en testeksamen var egentlig at teste, hvor tæt man er på at kunne bestå en given eksamen. Men de forskellige software-pakker tilbyder i dag også en slags studiemateriale - kan man ikke svare på et spørgsmål er der typisk hjælp eller henvisninger til hjælp.

Vi har kikket på .Net-produkter fra to af de førende producenter af testsoftware på markedet. MeasureUp og Transcender, som de to hedder, var samtidigt blandt de første, der tilbød hjælp til .Net-eksaminerne og har i dag begge en pæn vifte af .Net-produkter.

Begge firmaer har i øvrigt pengene-tilbage-garanti, der dog virker lidt forskelligt. Hos MeasureUp skal man dumpe til en test to gange, før man kan få sine penge tilbage. Hos Transcender skal man bare dumpe en enkelt gang, og så får man endda sine penge tilbage 125 procent. Hos begge firmaer kan man hente gratis demoer af produkterne.

Hos MeasureUp kan man vælge enten at købe adgang til en testeksamen på internettet i et antal dage eller at få softwaren tilsendt på cd-rom. Det sidste er noget dyrere end for eksempel at købe 30 dages adgang.

Når man starter softwaren, kan man vælge mellem et antal forskellige test-typer. Vil man se hvor godt (eller skidt), det står til, vælger man "Certification mode" som ligner en rigtig test. Vil man have mulighed for at se svarene løbende og læse, mens man svarer, vælger man "Study mode". Det er også muligt at komponere sin egen test baseret for eksempel på de spørgsmål, man har svaret forkert på tidligere, ligesom man kan vælge spørgsmål i et område, hvor man er specielt svag.

For og imod
Online-testene har både fordele og ulemper. De kører fint på en fast forbindelse, for eksempel ADSL, men det er ikke tilrådeligt at afvikle dem over et modem. I forvejen virker MeasureUps servere lidt langsomme en gang imellem. I længden ville jeg nok foretrække en cd-version, men det er på den anden side ikke meningen, at man skal bruge softwaren længe - kun til man har bestået eksamen.

Til gengæld er det virkelig lækkert, at man kan vælge mellem så mange test-typer, og at den automatisk holder styr på, hvilke spørgsmål man har svaret forkert på, hvilke områder man er svag i og så videre.

En god detalje er også, at de forskellige spørgsmål kommer i en tilfældig rækkefølge. Tager man en test flere gange kan man altså ikke bare lære rækkefølgen af spørgsmål og svar udenad - hvad enten man gør det bevidst eller ubevidst.

Det er også rart, at der findes så mange forskellige prisniveauer - 30 dages adgang til for eksempel Windows-testen med Visual Basic.Net koster kun 59 dollars. Alt i alt et stykke software, der, specielt til prisen, skulle være en rigtig god hjælp hen imod en .Net-certificering.

Transcender
Et andet firma, der også har hjulpet et hav af eksaminander, er Transcender. Deres produkter er delt op i to hovedtyper - selvtest-softwaren, og noget de kalder Flash-kort. Begge dele er offline-produkter, der skal installeres på pc'en, hvorpå de skal bruges.

Flash-kortene er et stort antal spørgsmål om et givent emne - ikke lavet som deciderede test, men beregnet til hovedsagligt at hjælpe en komme rundt i stoffet. Spørgsmålene er da heller ikke multiple choise som selve test-softwaren, men blot spørgsmål man skal besvare efter bedste evne. Efterfølgende kan man naturligvis se det rigtige svar.

Flash-produktet til for eksempel C#-versionen af Windows-eksamen har omkring 400 spørgsmål. Det er godt, men der mangler dog henvisninger til steder, hvor man kan finde mere information til de spørgsmål, man kan ikke kan besvare.

Test-softwaren
I selve test-softwaren kan man vælge en af de tre standardtest, en test der tager 50 tilfældige spørgsmål, eller en test, der fokuserer på Èt område.

Selve testen ligner (heldigvis) den fra MeasureUp. Man kommer dog hurtigt til at savne de ekstra muligheder MeasureUp giver til for eksempel at lave en test med spørgsmål, man tidligere ikke har kunnet svare på. Til gengæld er der under hvert svar, når man kommer så langt, links til information om emnet på Microsofts MSDN-udviklerhjemmeside - en virkelig god detalje.

Prisen ligger noget højere end MeasureUps, til gengæld følger Flash-produktet også med.

Konklusionen
De test, vi har kigget på her, indeholder begge 150 test-spørgsmål - en normal 90-minutters test indeholder 50. Men ret meget andet har de heller ikke tilfælles. Jeg er overrasket over, at der ikke har været mere kigge-over-skulderen-og-stjæle-det-bedste, som vi ser i næsten al anden software. Begge producenter har stærke og svage sider. MeasureUp har muligheden for at lave en test baseret på ens svage punkter - genialt. Til gengæld har Transcender direkte links til MSDN-information ved hvert svar.

Skulle jeg bare se, hvordan mit niveau var, efter for eksempel et antal kursusdage, ville jeg uden tøven vælge internet-version af MeasureUp i 30 dage. Billigt og effektivt. Var det derimod til decideret studiebrug ville jeg nok kraftigt overveje Transcender. De mange Flash-spørgsmål er guld værd, og det samme gælder de direkte links til mere information hos MSDN i test-softwaren.

Boks:
Links
.Net-certificeringer
www.microsoft.com/traincert/mcp/mcad/compare.asp
Certificeringsbøger fra Microsoft
www.microsoft.com/mspress/certification/mcad.asp
Certificeringsbøger fra Osborne
http://shop.osborne.com/cgi-bin/osborne/certification.html
Testeksaminer
www.measureup.com
www.transcender.com
www.selftestsoftware.com




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere