Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 12. december 2003.

PFA danner PFA IT Service. Selskabet skal udvikle it-løsninger, som CSC skal integrere i en ny infrastruktur for anslået en halv milliard kroner. Når opgaven er fuldført, lukkes selskabet.

Aktieløn vinder frem på det danske arbejdsmarked, viser en undersøgelse fra PLS Rambøll.

Oracle Danmark har været så presset på konsulentforretningen, at selskabets overskud er faldet med 45 procent til 18,9 millioner kroner. Hver femte konsulent er fyret.

Tre ledende medarbejdere fra softwarehuset C&B Systemer køber en forhandleraftale med amerikanske Adaytum for to millioner kroner.

Århus Kommune har købt et e-handelssystem af KMD. Systemet vil være oppe at køre i løbet af to år og kan udløse besparelser på op mod 24 millioner kroner om året.

Oracle udfordrer Navision med en pakke af hard- og software, der skal bringe firmaets ERP-programmer ind i små europæiske virksomheder.

Den danske afdeling af portaltjenesten Yahoo får tilført yderligere fire millioner kroner.

IBM køber Rational Software, der udvikler software til blandt andet medicinal-industrien for godt 15 milliarder kroner.

Microsofts danske salgskontor har haft en vækst i indtjeningen på 57 procent. Resultatet blev 97,5 millioner kroner i regnskabsåret 2001/2002.

Morten Platz, der etablerede Danmarks største iværksættermiljø, MG50 i Århus, forlader sin direktørpost. Han føler trang til at være iværksætter igen.

Sikkerhedsfirmaet Eurotrust fik i tredje kvartal et underskud på 19,5 millioner kroner ud af en omsætning på knap 35 millioner kroner.

Frederikssund Kommune gøres ved en dom ansvarlig for en museskade og skal betale 100.000 kroner i erstatning til en tidligere ansat. Kommunen anker senere dommen til landsretten.

Incuba Ventures er et nyt ventureselskab, der med 200 millioner kroner og en række store investorer i ryggen, satser på at dække det østjyske område bedre end nogen andre.

Danske business angels ville gerne investere mere af deres formue i it, men de støder på for få dygtige iværksættere og gode forretningsplaner, viser analyse.

Kriseramte WorldCom tilbyder sin nye administrerende direktør, Michael Capellas, en årsløn på 37 millioner kroner plus aktier for 133 millioner kroner.

Scandinavian IT Group fyrer 20 medarbejdere.

I gennemsnit har en gængs it-bruger 21 passwords. Det truer it-sikkerheden, viser undersøgelse.

Trods omsætning på en kvart milliard kroner fik distributøren Norsoft underskud i det forgangne år. Konsulentdelen lukkes, 11 medarbejdere fyres, direktøren udskiftes, og fokus er atter på distributionsforretningen.

Aston Group sælger sin managementrådgivning, Promentor, til Right Management Consultants, der fusionerer selskabet med den danske afdeling, Right Kjaer & Kjerulf.

Aston-stifteren Peter Warnøe lægger hardware-forhandleren Websales sammen med infrastruktur-forretningen Spiritech. Gruppens tredje selskab, Spiritsolutions, erklæres konkurs. Senere erklæres Spiritech konkurs.

It-distributøren, Ingram Micro, samler sine nordiske selskaber. Den danske administration flytter til Sverige. Hver tredje danske medarbejder fyres.

Videnskabsminister Helge Sander (V) etablerer "Rådet for it-sikkerhed". Det erstatter det tidligere it-sikkerhedsråd, men får flere beføjelser.

Santech Micro Group bliver solgt. Et dansk selskab køber alle de skandinaviske selskaber.

TDC fusionerer sit fastnetselskab TDC Tele Danmark og sit internetselskab TDC Internet til et fælles selskab.

Microsofts Java Virtual Machine har vist sig at indeholde ikke mindre end otte nye huller. Et af dem betegnes som kritisk.

Arbejdsformidlingens Amanda-system volder stadig store problemer. Indsatsen for de arbejdsløse har været langt under det planlagte niveau i 2002. Problemet er ustabil sikkerhedssoftware.

Det såkaldte Mono-projekt lancerer en open source-version af Microsofts ASP.net. Mono skal resultere i fuld open source-version af .Net.

Staten vil ikke tage stilling til, om blandt andet politi og brandvæsen skal investere i digitale radioer, Tetra, der kan kommunikere på tværs af de forskellige beredskabstjenester.

Froogle er et nyt produkt fra Google. Froogle fungerer som søgemaskinen Google, men søger kun efter produkter i internet-butikker.

TDC køber konsulenthuset Hands' ASP-afdeling for 15 millioner kroner.

Danske RTX Telecom har vendt forrige års millionunderskud til et overskud på 13,6 millioner kroner.

IBM fjerner 300 OS/2-produkter fra hylderne. De tilbageværende OS/2-kunder vil imidlertid ikke blive svigtet, siger IBM.

Det amerikanske it-serviceselskab CSC betaler syv milliarder kroner for sikkerheds-virksomheden DynCorp.

WM-data har i Danmark indgået en udvidet forhandleraftale med Hewlett-Packard.

17 mister deres job i web-rekrutteringsfirmaet Monster i Danmark. Den amerikanske ejer havde ikke økonomisk tålmodighed længere.

Microsoft Business Solutions planlægger at ansætte 50 nye udviklere, der skal supplere selskabets 400 medarbejdere i udviklingsafdelingen i Vedbæk.

Den digitale rudekuvert, E-Boks, kan i praksis kun anvendes af Windows-brugere. Kun ganske få Mac-folk kan få adgang og har ingen garanti for, at systemet fungerer. Linux-folket er helt udelukket.

Ventureselskabet Olicoms porteføljeselskab, Mobite A/S, der udviklede systemer til online-booking, er erklæret konkurs af investorerne.

Hewlett-Packards danske omsætning faldt 166 millioner kroner i det forløbne år. Alligevel lykkedes det selskabet at vende underskud til overskud.

Kunder med ældre versioner af Navisions økonomistyringsprogram føler sig presset af Microsoft. Det er dyrere at opgradere, jo længere de venter.

Linux-selskabet Red Hat får 2,2 millioner kroner i kvartalsoverskud ud af en omsætning på 176 millioner kroner.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med en række store opdateringer til Teams: Se dem demonstreret her
Senere på året kan du se frem til at par nye funktioner i Teams. Microsoft er klar til at give dig større kontrol over samarbejdet på tværs af din organisation, men har også en overhaling klar til video-chat og det klassiske whiteboard. Få overblikket her.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.