Hykleri og landsforræderi

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 27. februar 2004.


Danskerne er ikke meget for konsekvenserne af globaliseringen. Men der er ingen vej uden om, mener to iagttagere.

Danske virksomheder har svært ved at tale åbent om det, når de lægger deres softwareudvikling ud til en indisk virksomhed som TCS. Selvom besparelser netop nu er et mantra i erhvervslivet, så er det tilsyneladende ikke politisk korrekt at tale om offshore-outsourcing.
- Det er klart. Virksomhederne risikerer, at det opfattes negativt, nærmest som en slags landsforræderi, når det medfører, at arbejdspladser flages ud, siger Tom Togsverd, Branchesammenslutningen ITEK, Dansk Industri.
It-analytiker, direktør Per Andersen, IDC Nordic har også bemærket, at erhvervslivet ikke taler højt om offshore-outsourcing. Det er jo i sidste ende arbejdspladser, man flytter ud af landet, og det bliver man sjældent populær på.
Uanset regeringens farve er Danmark ifølge Per Andersen en dybt socialistisk nation, hvor mennesket altid kommer før virksomhedernes evne til at skabe overskud.
- Det er lidt ironisk, at man nationalt og i virksomhederne har talt om globalisering i mange år. Nu kommer en af konsekvenserne, og så forfalder vi til den sædvanlige ynke, klynke mentalitet. Det kan ikke nytte noget. Vi lever i en globaliseret verden, hvor vi er mindre og mindre afhængige af, hvor de fysiske ressourcer sidder. Det må vi acceptere og koncentrere os om de ting, som vi stadig kan tjene penge på.
Softwareudvikling kan specificeres i et fastlagt forløb fra punkt A til B. Det kan man ligeså godt lave i en anden kultur.
- Vi danskere er gode til at lave noget, der ikke følger en ret snor. Tænk, at vi bor i et land, hvor vi kan leve af vor fleksibilitet, parathed, kreativitet, tankevirksomhed og konstruktionsevner. Det er der brug for. Kompleksiteten i it forsvinder ikke foreløbig, siger Per Andersen, IDC.

Billedtekst:
Kompleksiteten i it forsvinder ikke foreløbig, siger Per Andersen, IDC.




IT-JOB

Netcompany A/S

Test Specialist

Story House Egmont A/S

Application Specialist

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere