Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Med siden "revolutionen" i 1988

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. marts 2004.


Den danske scannerproducent, Contex har et særligt forhold til CeBIT. Det var nemlig her Contex-chefen Steen Borg i 1988 vendte op og ned på scanner-verdenen.
Indtil da kostede en scanner 70.000 dollars og vejede 400 kilo. Men Borg og hans folk mødte op på Hannover-messen med en scanner, der vejede 10 gange mindre og var syv gange billigere - 10.000 dollars. Det væltede scannerbranchen, og siden er Contex stormet frem.
Producenten af storformat-farvescannere sidder i dag på 90 procent af verdensmarkedet. Det gør det vanskeligt at vinde meget større marked. Men virksomheden er alligevel på CeBIT-messen med flyvende faner. Contex er repræsenteret på hele tre stande. Med Contex-scannerprodukterne på den ene stand, Vidar røntgen-scanning på en anden stand, og på en tredje stand står den tyske Contex-distributør Kisters. Vidar er det amerikanske scannerselskab, som Contex købte i 2002, og som i dag har 70 procent af verdensmarkedet for røntgen-scanning.
- Vi kan bestemt ikke springe CeBIT over. Ja, vi har en meget stor markedsandel, men den skal vi forsvare, og vi kan ikke bare sidde på hænderne. Vi skal ud for at møde nye kunder, og networking er meget vigtigt, siger administrerende direktør Steen Borg, Contex A/S.
Sammenlignet med CeBIT for 15 år siden er messen i dag knapt så international. Den er blevet mere tysk. Men den er stadig af stor betydning som markedsplads.
Contex har to nye farvescannere med på CeBIT i år. Det er hurtigere udstyr, med en højere kvalitet og en bedre håndtering til den reprografiske branche.

Billedtekst: Contex har en markedsandel på 90 procent af verdensmarkedet for storformatscannere.

Contex A/S udstiller på tre stande på CeBIT 2004: Hal 1, stand 4 A 0. Hal 1, stand 2 E 9 og i Hal 5, stand B 58.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere