Scribona: Der skal ryddes op i it-kanalen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 18. februar 2005.


Der skal fjernes nogle spillere fra det danske marked - ellers kniber det med at tjene penge på at være it-distributør. Så klart melder den danske chef, Jens Rasmussen ud, efter at Scribona igen i 2004 tabte stort i Danmark.

Der er alt for mange spillere på banen, mener den svenske it-distributør Scribona, der igen i 2004 har tabt millioner af kroner i Danmark.
Med et salg, der er faldet seks procent til knap 1,5 milliarder kroner i Danmark og et tab på godt 35 millioner kroner, lidt bedre end 2003-tabet på 36,9 millioner kroner, kæmper Scribona en hård kamp for at opnå lønsomhed i Danmark.
- På grund af et fortsat overdistribueret dansk it-marked og et stort prispres rapporterer vi fortsat tab i vores danske selskab - trods det omstruktureringsprogram, som er gennemført, siger koncernchef Tom Ekevall Larsen.
Nogle skal ud
Det danske marked er vurderet til omkring 10 til 12 milliarder kroner, hvilket der ifølge Jens Rasmussen primært er syv selskaber, der kæmper om.
- Det er for mange til så lille et marked, og der burde fjernes nogle, siger Jens Rasmussen, administrerende direktør i Danmark.
Samtidig falder produkterne kraftigt i pris i takt med, at volumen stiger, så lønsomheden daler hos distributørerne.
Selv om markedet er tungt, vurderer Jens Rasmussen, at Scribona nærmer sig en balance i Danmark, efter at selskabet har omlagt distributionen og skåret ned i medarbejderstaben.
Vil ikke gå opkøbsvejen
Scribona har kapitalen til at opkøbe konkurrenter for at rydde op blandt distributørerne i Danmark, men Jens Rasmussen tror ikke, hans koncernledelse vil gå ned ad den vej. I stedet vil Scribona nok fokusere på at få den danske forretning til at løbe rundt og så koncentrere kræfterne i de markeder, som i dag er mere lønsomme. Den samlede Scribona-koncern solgte for 9,8 milliarder kroner i 2004 sammenlignet med godt 9,7 milliarder kroner i 2003.
Overskuddet på driften blev på 80 millioner kroner, hvilket er næsten en femdobling fra året før. Det er dog positivt påvirket af salget af Toshiba Document Solutions for knap 38 millioner kroner.

Billedtekst:
- Det er for mange til så lille et marked, og der burde fjernes nogle, siger adm. dir. for Scribona Danmark Jens Rasmussen.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere