Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 18. marts 2005.
Fokusering: Kunderne ved, hvad de vil. De har købt konsulenter i mange år, så de ved, hvad de kan få, og hvad det skal koste.
Lundbeck: Bodyshopping
"Tidligere støttede vi os meget til konsulentteams, når der skulle sættes et større projekt i gang. I dag har vi selv basiskompentencen inden for mange områder og bruger mere "bodyshopping". Med udgangspunkt i en specifik opgave eller problemstilling vælger vi den konsulentprofil, vi har behov for. Det kan eksempelvis være på et SAP-projekt, hvor vi skal ind på et nyt område eller hente ny inspiration. Vi får en eller et par dygtige konsulenter ind, der kan hjælpe os med at løse opgaven i samarbejde med vores egne folk. På den måde får vi udviklet vores egne kompetencer, så vores egne folk er i stand til at løse problemer eller en lignende opgave senere", fortæller Michael Skånstrøm fra Lundbeck, der er underdirektør for it.
Pfizer: Konsulenter som billig arbejdskraft
"Vi har ændret den måde, vi køber konsulenter på. Vi er blevet meget opmærksomme på, at vi ikke skal kunne det hele selv. Vi anvender flere specialiserede konsulenter i dag. De bliver hentet ind til veldefinerede opgaver eller projekter, hvor vi ikke selv vil være eksperter. Derudover bruger vi også konsulenter, hvis det er billigere for os end selv at gøre det, eller hvis vi mangler ressourcerne. I sådanne situationer bruger vi den ekstra arbejdskraft i organisationen som billig arbejdskraft for os", siger it-chef Niels Hansen fra Pfizer.
Danisco: Flere globale konsulenter
"Vi vil fremover i højere grad se på et globalt konsulentmarked, når vi skal vælge konsulenter. Der er mange af vores projekter, der kører uden for det europæiske kontinent. Det er ikke den rigtige løsning at flyve dyre europæiske konsulenter til hverken det asiatiske eller amerikanske kontinent. Vi bruger i dag både indiske, kinesiske og brasilianske konsulenter på vores projekter", fortæller Niels Molzen, der er group it manager for Danisco.
Nykredit: Ingen strategikonsulenter
"Vores brug af konsulenter har været igennem en glidende udvikling. Tidligere brugte vi konsulenter meget mere, end vi gør i dag. Vi anvender ikke konsulenter til strategiprojekter. Det er kritisk, at vi selv har styr på den strategiske udvikling. Men vi anvender eksperter, når der er et meget klart defineret formål. For eksempel hvis vi skal have lavet en større Siebel-opgragering", siger Nykredits direktør for koncernudvikling og -it, Lars Mathiesen.
Fotos: Torben Klint