Ajour

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. april 2005.


Brevduer og andre(P)IP-protokoller
Dagen i dag er en af de få (om ikke den eneste?) i år, hvor man bør nære en vis skepsis over for sagligheden af tørt it-stof.
Er man for eksempel inkarneret net-nørd og loyal læser af fremsynede publikationer som The RFC Editor (www.rfc-editor.org), der rapporterer om nye internet-standarder og "best pratices", er der særlig grund til at være på vagt. I lighed med de foregående 22 år vil der formentlig også i dag blive offentliggjort en eller flere dybt seriøse, men helt urealistiske, RFC'er (Request For Comments) på The RFC Editor, som redigeres af University of Southern Californias it-videnskabelige institut, ISI.
Skulle det ske, at man i al sin tekno-fikserede iver alligevel lokkes til at prototype en u-implementerbar ny standard (som vil være tydeligt dateret 1. april i modsætning til de implementerbare, der publiceres med måneds-angivelse), kan man tage det med sindsro. Man er i så fald ikke den første, lyder det trøstende fra RFC Editors Joyce Reynolds, som hyppigt modtager fortvivlede mails flere år efter publikation af håbløse aprilsnar-implementeringer.
Blandt de mere berømte eksempler på tidligere gakkede RFC-rapporteringer er RFC nr. 1149 fra 1990 om overførsel af IP-datapakker via brevduer, begået af en David Waitzman (og i praksis implementeret af norske Bergen Linux User Group i 2001), og Waitzmans opfølgning ni år senere, hvori han kobler kvalitetsservice med samme teknologi og herunder ser nærmere på anvendelse af transmissions-alternativer som drosler, høge og pingviner ("... særlige privatlivs-hensyn bør iagttages ved brug af lokkeduer", fremgår det blandt andet af RFC 2549 fra 1999).

Billedtekst:
Spøgefugl i hopla. Gå dog ikke ud fra som givet, at en sådan altid vil kunne genkendes på det relaterede fjerkræ. Modelfoto

Vidste du at...
... i filmen Antitrust fra 2001, der med slet skjulte referencer til Microsoft skildrer intrigerne i et softwaremonopol, optræder tre forbrydere med navnene Schmeichel, Sheringham og Solskjaer? Det er også navnene på tre fodboldspillere fra det Manchester United-hold, der i 1999 vandt FA-cuppen og Europa Cup-finalen.

C:afmagt.exe
Hvis computerprogrammer var mennesker, ville de alle til hobe være store, arrogante og aggressive sociopater!
Denne filosofiske lignelse er begået af en arrig klummeskribent i det amerikanske PC World, Stephen Manes, som er grundigt træt af software, der foregiver enorm hjælpsomhed, men i virkeligheden er bedøvende ligeglad med alle andre.
Som når man nu på et hotelværelse - og på en traktor-onlineforbindelse - forsøger at downloade sine e-mails for at blive afbrudt af en automatisk Windows XP SP2-opdatering på fantasillioner af kilobytes! Eller når samme Windows formaster sig til at skjule filernes extension-navne eller sjældent brugte menu-emner. Eller Office, som hovedløst formaterer dokumenter med "bullet"-tegn, man ikke har bedt om! Eller antivirus-programmer, der uden varsel forlanger, at man genstarter sin computer - og det skal være nu, her midt i processen med at downloade en kæmpe-fil! Eller ...!
Stephen Manes begræder, at han som bruger ikke har noget valg, men erkender, at han nok hurtigt ville blive endnu mere mat i koderne, hvis de egocentriske programmer kom og spurgte om lov hver gang.

Mobil motorbøllefrø til musikken
Det er en frøøøø-ktelig lyd, men den er blevet en af tidens mest hittende ringetoner til mobiltelefonen.
Den britiske Crazy Frog hærger - ikke mindst i sit hjemland, hvor den også giver den i tv-reklamefilm med sine skingre forsøg på at lyde som en racerbil.
Folk enten elsker eller hader den ualmindeligt grimme frø og dens hidsige ringetone, som foreløbig er downloadet fra www.crazyfrog.co.uk en million gange. Adskillige er endda gået så vidt som til at klage til det lokale Advertising Standards Authority over frøens eksistens i almindelighed og dens kønsspecifikke "udrustning" (nej, ikke motorhjelmen!) i særdeleshed.
Men myndighederne har til stor fortrydelse for klagerne ikke et kvæk at udsætte på Crazy Frogs skærmtækkelighed, så nu er der også grønt lys for den potentielle hit-single, en gruppe ved navn Pondlife agter at udgive.
Den til lejligheden etablerede popgruppe, som består af fire DJ's og musikproducerere, har omskrevet ringetonen til en slags sang med titlen "Crazy Frog Chorus", som udgives i England 4. april.

Ugens citat:
"... the device, formerly known as the cell phone ...".
Motorolas topchef Ed Zander om nutidens multifunktionelle mobiltelefon




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2025, København – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

27. maj 2025 | Læs mere


Årets CIO 2025

Vi skal finde Årets CIO 2025 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

03. juni 2025 | Læs mere


Computerworld Summit 2025, Aarhus – AI transforming business

Årets uomgængelige konference for dig, der er med til at træffe beslutninger om din organisations teknologiske fremtid, og vil have det samlede overblik over aktuelle tendenser i IT-branchen.

03. juni 2025 | Læs mere