Uro efter IBM's BI-køb

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. april 2005.


IBMs nylige opkøb af softwarefirmaet Ascential for godt 6,1 milliarder kroner i kontanter giver anledning til en vis uro hos konkurrenterne inden for Business Intelligence. Konkurrenterne har typisk kunder, der bruger Ascentials såkaldt ETL-værktøjer (Extract, Transform and Load) til at indsamle, rense og lagre data til brug for analyser.
- Bunker af vore kunder bruger Ascentials software, og de meldinger, der foreløbig er udgået fra IBM lyder på, at man vil fastholde det opkøbte selskab i en separat enhed. Men et produkt fra IBM vil selvfølgelig ikke så øverst på listen, over hvad vi vil anbefale, siger Claus Porse, der står i spidsen for NCR Teradata herhjemme.
Teradata-produktet, der består af både hardware og software, ligger til grund for mange af verdens største såkaldte datavarehuse. IBM baserer sit datavarehus på databasen DB2.
Claus Porse afviser, at han skulle bekymre sig for, at IBM får trukket hans kunder over på DB2-platformen.
- Trafikken går den anden vej, siger han med henvisning til nogle interne statistikker.
Component Software forhandler herhjemme et af de produkter, som ses blandt de alvorligste konkurrenter til Ascential, nemlig Informatica.
- Vi har mødt dem mange gange i direkte konkurrence. Om produktet bliver stærkere med IBM i ryggen, eller svagere vil tiden vise, siger Martin ABC Hansen, der har en nordisk strategisk stilling hos Component.
Han henviser til, at når it-giganterne opkøber mindre, teknologisk set avancerede selskaber, så kan det svække disse. Det er der flere eksempler på, hvadenten køberen har været IBM, Computer Associates eller Microsoft. Fokus udvandes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere