Scribona skal løbe stærkere

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 27. maj 2005.


Scribona lægger flere indkøbssystemer sammen til et fælles nordisk. Der vil ikke ske fyringer, men medarbejderne skal knokle mere.

EFFEKTIViT
et Skandinaviens største it-distributør, Scribona, har lagt en række indkøbssystemer sammen. Driftsdirektør i Scribona Danmark Poul Skræddergaard siger, at det ikke vil komme til at koste arbejdspladser.
- Formålet med sammenlægningen er at understøtte vores logistikstruktur, hvor der fortsat skal være lokale lagre, og de nuværende transportører skal anvendes. For at få det til at fungere mere effektivt er vi nødt til at have et centralt it-system. I dag er det besværligt, når vi skal handle med hinanden i Norden. Papirgangene er alt for tunge, siger han.
Formålet med effektiviseringen er ikke at spare penge:
- Sammenlægningen skal gøre, at vi kan nå mere med de samme ressourcer. Hvis vi i fremtiden skal kunne håndtere et stigende antal opgaver, så skal det samme antal medarbejdere kunne håndtere flere opgaver, fastslår Poul Skræddergaard.

Afviser ikke besparelser
Driftsdirektøren afviser dog ikke, at Scribona vil se positivt på sparemuligheder.
- Kommer der en rationaliseringsgevinst undervejs, så er det selvfølgelig klart, at den også bliver taget med. Men det er ikke målsætningen, fortæller Poul Skræddergaard.
Sammenlægningen får heller ingen konsekvenser for Scribonas leverandører og forhandlere.
- Hvis man er leverandør, vil man blive kontaktet af den samme sælger, der lægger den samme ordre i Danmark til det samme lager. Den eneste forskel er, at leverandøren skal sende sin faktura til det nordiske Scribona AB, der driver it-systemet, forklarer Poul Skræddergaard.

Billedtekst:
- For at få det til at fungere mere effektivt er vi nødt til at have et centralt it-system. I dag er det besværligt, når vi skal handle med hinanden i Norden. Papirgangene er alt for tunge, siger driftsdirektør i Scribona
Poul Skræddergaard.
Foto: Hans Juhl




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere