It-folk er dyrere i Kina end i Indien

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. september 2005.


outsourcing
Kinesiske medarbejdere er ofte dyrere end indiske. Til gengæld stiger indiske medarbejdere mere i løn. Danske virksomheder skal derfor se sig godt for, før de træffer et outsourcing-valg.

Meget er dyrere i Kina end i Indien. Danske virksomheder skal forberede sig på at betale op imod dobbelt så meget i grundløn til en kinesisk leder som til en indisk. Ligeledes kan kinesiske ansatte være 20-45 procent dyrere end indiske. Det viser en analyse af arbejdsforskellene mellem de to lande fra HR-konsulenthuset Mercer.
Men regnestykket er ikke helt så enkelt, hvis man som virksomhed skal vælge, hvilket af de to lande man skal outsource til. Lønvæksten er høj i Indien og har været det de seneste år. Gennemsnitligt er stigningen ti procent årligt i Indien, hvor kinesiske ansatte har haft en vækst på seks procent.
høje stigninger
Mange af de mest attraktive indiske it-medarbejdere har endda oplevet langt højere stigninger i de sidste par år. Ligeledes er leveomkostningerne væsentlig højere i Kina end i Indien. Den billigste storby i de to lande er Bangalore og den dyreste Beijing. Der er ikke mindre end 30 procents forskel på leveomkostningerne i de to byer.
Historisk set har Indien været foretrukket fremfor Kina som det mest populære it-outsourcing land. Det skyldes blandt andet kinesernes dårlige engelskkundskaber og den store kulturelle barriere mellem vestlige og kinesiske virksomheder.
Der er ingen tvivl om, at danske virksomheders interesse for at outsource til asiatiske lavomkostningslande stiger. Ifølge Danmarks Statistik er 50 procent af de it-opgaver, der er outsourcet til lavomkostningslande, sendt til Fjernøsten. Danmarks Statistik har imidlertid ikke opgjort, hvor stor en del af opgaverne der bliver løst i Indien og i Kina.
I dag har mere end ti procent af danske virksomheder outsourcet en produktionsproces til lavomkostningslande. Om tre år forventes tallet at overstige 27 procent.

Boks:
Ligheder og forskelle mellem Indien og Kina

Befolkning
Lighed: Befolkning på over en milliard

Forskel: Indiens befolkningsvækst er 2.9, mens
Kinas er stabiliseret ved 1,9

Lønningsniveau
Lighed: Mange it- og kundeservicejob ligger på samme lønniveau
Forskel: Grundlønnen for senioransatte er 90-100 pct. højere i Kina end i Indien. Lønnen for mellemleder-positioner er generelt 20-45 pct. højere i Kina end i Indien

Lønstigning og inflation
Lighed: Konsekvent årlig lønstigning: 6 pct. i Kina og 10 pct. i Indien.
Forskel: Indiens inflation er årligt 4 pct., mens
Kinas er flydende og ligger på 1 -4 pct.

Befolkningskoncentration
Lighed: Størstedelen af befolkningerne
bor på landet: 60 pct. i Kina og 70 pct. i Indien
Forskel: Kinesiske byer er gennemsnitligt
større end indiske byer

erhvervsKultur
Lighed: Begge lande har stor respekt for hierarki

Forskel: Den kinesiske arbejdsplads er kendetegnet ved teamwork og loyalitet. Den indiske er åben over for forskellige kulturer og opfattelser

Leveomkostninger
Lighed: Livskvalitet og leveomkostninger i vestlige storbyer overgår storbyerne i Kina og Indien
Forskel: Leveomkostningerne i Kina er væsentligt højere end i Indien




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere