Dansk succes med at gøre analoge kameraer digitale

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


Industriel Hardware omfatter it-selskaber, som leverer it-systemer - ofte både hardware og software - til brug i industrien. Eksempelvis it-firmaer, som producerer storformatscannere, overvågnings-systemer til forsvarsindustrien eller dataopsamlings-systemer til detailhandlen.

Kameraudstyr: Danske Phase One sidder på ikke mindre end halvdelen af verdensmarkedet for udvikling og salg af digitale bagstykker til professionelle kameraer. Det marked har for andet år i træk givet Phase One millionoverskud. Virksomhedens produkter, der kan konvertere analoge kameraer til digitale redskaber, er ikke for hvem som helst med priser, der starter ved de cirka 100.000 kroner.
Oprindeligt krævede udstyret fra Phase One en opkobling direkte til en computer, men virksomheden har siden investeret og udviklet en række produkter, der gør det muligt for fotograferne også at bruge udstyret i marken.
Virksomheden har desuden udviklet en softwarepakke til digitale spejlreflekskameraer fra diverse producenter. Et produkt der har banet vejen for en gren af kameramarkedet, som Phase One ikke tidligere har siddet på.
Virksomheden, med hjemmebane på Frederiksberg i København og kontorer i Tokyo, Shanghai og Singapore, er ejet af Kirkbi, Dansk Erhvervsinvestering, Spar Bank Nord og Mikael Konnerups investeringsselskab Dico, der er den største aktionær. Konkurrencen om verdensmarkedet udkæmpes blandt andet med svenske Hasselblad, der i 2004 købte danske Imacon, og når det kommer til software, er det Adobe, der er den største konkurrent.
Phase One, der forventer at opleve såvel vækst i omsætningen som plus på bundlinjen de kommende år, er til salg, men når Henrik Håkonsson, der er administrerende direktør i virksomheden, er blevet spurgt, har han ikke villet sætte beløb på.

Boks:
Sket i året

Marts
Danske Contex fremviser et regnskab,
der har mistet pusten. Virksomheden, der regnes for verdens største producent af scannere i stor størrelse, landede i 2003
på en tredjeplads og året efter på en førsteplads i Top 100. Contex forklarer dykket i omsætning med svigtende ordrer fra OEM-kunder.

April
Danske Isic, der leverer computere og skærmløsninger til industrimiljøer og søfartsindustrien, bliver overtaget af svenske Lagercrantz Group, men ledelsen med administrerende direktør Bent Quist i spidsen bliver siddende. Købsprisen er ikke offentliggjort.

Juni
Den danske producent af halvledere Topsil Semiconductor Materials udnævner 44-årige Keld Lindegaard Andersen til administrerende direktør. Han kommer fra en stilling som Business Development Director hos Bang og Olufsen ICD Power, og han tiltræder sin nye post første september.
mun
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
83.439 udviklere har talt: Her er de mest populære programmerings-sprog lige nu - og de mest hadede
Se listen over de mest populære programmerings-sprog lige nu. Og hvilke programmerings-sprog, som ikke ret mange udviklere kan lide.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Står kældervinduet åbent for cyberkriminelle? Sådan sikrer du de privilegerede brugerkonti
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.