Har du spist dine bits i dag?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 9. december 2005.


Skærmen, der gør det muligt at smage på programmerne, er et udslag af amerikaneren Dan Maynes-Aminzades arbejde med spiselige brugergrænseflader.

Software, du kan smage på eller lugte til - bogstaveligt talt ved at røre skærmen med tungen eller ved at stikke næsen op til den. Det var et af de projekter, som amerikaneren Dan Maynes-Aminzade viste på den Next-udstilling, som Innovation Lab afholdt sidste weekend på IT-Universitetet i København.
Dan Maynes-Aminzade, som til daglig er ph.d.-studerende på Stanford-universitetet i Californien, arbejder med spiselige brugergrænseflader.
Tankegangen er, at flere sanser end hidtil skal inddrages i kommunikationen med computere.
Dan Maynes-Aminzades første projekt på dette område er en såkaldt beancounter, som også blev vist på udstillingen. Her frigøres et stykke slik, når bestemte it-parametre bliver opfyldt. Der kan således lægges en godbid, hver gang der er mail. Her på CTO-redaktionen kan vi godt lide den tanke, og vi forestiller os, at der kan blive efterspørgsel efter systemer, der frigiver mavesyre-begrænsende tabletter eller hovedpinepiller, når netværket når over en vis belastningsgrad.
Det andet mere spektakulære projekt var den såkaldte Tastescreen: En skærm med et antal dyser, der sprøjter væske på skærmen, som brugerne så kan smage på eller snuse til.
- Ved at kombinere smagsstoffer vil det være muligt at nå op på et antal varianter, og at løsningen - med tiden - kan finde anvendelse i spil og i salgssituationer, siger Dan Maynes-Aminzade med et skævt smil.
- Vi har først og fremmest lavet dette projekt for at få erfaringer med alternative brugerflader, og jeg vil betegne det som mest for sjov og måske tyve procent alvor, siger han.

Det vil ikke overraske ret mange, at Dan Maynes-Aminzade er lidt af en Ole Opfinder-type. Man kan se flere af hans projekter på hans hjemmeside - heriblandt et projekt, der efter vores mening fortjener umiddelbart at blive sat i produktion, fordi det i uhørt grad er egnet til at overbevise de kvindelige it-skeptikere om teknologiens lyksaligheder: Der er tale om projektet You're in control (udtales "urine control") - et sensorbaseret urinal, der kan påtale, hvis der tisses ved siden af, og som yderligere gør det muligt at montere en skærm med et spil over kummen, der lærer brugeren at ramme det rigtige sted.
Teknologi kan faktisk gøre verden bedre.
www.monzy.org/eui




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere