Post Danmark tørrer støvet af IBM-storage

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 9. december 2005.


Tilliden til DS8300-lagringsenhederne er genoprettet. IBM har præsenteret Posten for to tilfredse kunder.

IBM's lagringsflagskibe tages snart til nåde hos Post Danmark. To splinternye, kraftige DS8300-lagringsenheder har ellers i månedsvis stået i skammekrogen efter to langvarige nedbrud, men nu støves de af.
- Jeg forventer, at de sættes i drift inden årets udgang, siger Post Danmarks it-anvarlige, vicedirektør Jens Risgaard.
IBM erklærede allerede i eftersommeren, at problemerne med lagringsenhederne var løst, men det var ikke tilstrækkeligt til, at Post Danmark igen turde basere sin drift på dem. I værste fald kunne it-problemerne lamme den automatiske postsortering i landet postcentre.
Jens Risgaard fortalte i august, at man havde anmodet IBM om at stille med to referencekunder - altså to tilfredse kunder - men det trak ud.
- Vi har nu fået de to referencer, der skulle til, siger Jens Risgaard.
Problemet, der ramte det danske postvæsen, viste sig i øvrigt at være globalt. Fejlen lå i en lille "timer" - en slags ur - der talte ned dag for dag, lagringsenheden var i brug. Timeren var sat til 49, men når der var talt ned til nul, brød systemet sammen. Efter genstart af systemet brød det igen ned efter 49 dage.
IBM løste problemet gennem en opdatering af lagringsenhedens mikrokode - software, som er indlejret i hardware.
Den nye generation af lagringsenheder, som DS8300 hører til, blev lanceret den 30. marts. Teknologien var på forkant, især hvad angår virtualiseringen, som muliggør, at alle lagringsenheder, der hører en installation til, "ses" og bruges som én stor lagringspulje.
Da fejlen i foråret slog til for første gang hos Post Danmark, blev kun den ene lagringsenhed lammet, men næsten en hel uge. Heldigvis kunne den anden enhed efter en stund overtage arbejdet. Næste nedbrud, der skete i juni, blev også langvarigt.
Lagringsenhederne blev sat i skammekrogen. I stedet blev det seks ældre IBM Shark-enheder, som blev vært for de 120 terabytes data.
Hvor stor en bod IBM måtte betale for miseren, ønsker Jens Risgaard ikke at oplyse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere