På toppen hos Oracle

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


De første to hits, man får når man googler det ærkedanske navn "Jesper Andersen", fortæller historien. Softwareselskabet Oracle har sikret, at de første hits handler om danskeren Jesper Andersen, som har en nøglerolle på den californiske koncerns hovedkontor. Og det på trods af, at han først for nylig er kommet til.
Den 42-årige dansker blev købt med hud og hår i januar. Eller rettere: Hans amerikanske arbejdsplads, PeopleSoft, blev købt.
Men Andersen vendte faktisk tilbage til kendte forhold. Han har tidligere arbejdet i en årrække for Oracle i USA.
I dag er Jesper Andersen med titlen senior vice president ansvarlig for strategi-teamet, som står for Oracles fremtidige forretningsapplikationer. Den nye generation af ERP-systemer vil blive baseret på det bedste fra Oracle selv og det bedste fra en række opkøbte selskaber, hvoraf PeopleSoft er det største.

Oracle har behov for at få styrket stedbarnet, ERP. Det primære område, databaserne, går fortsat godt, men Microsofts SQL og Open Souce-databaser vinder kraftigt frem.
Derfor er Jesper Andersen på en vanskelig post. Dels må omtalen af lyksalighederne ved den kommende platform ikke gå ud over salget af de eksisterende produkter, dels bevæger Oracle sig, ligesom konkurrenterne, ind i en ny generation af teknologi, som endnu ikke står på hel fast grund.
Men Jesper Andersen er vel rustet til at varetage posten. Fundamentet er lagt i form af en kandidatgrad i datalogi fra Aalborg Universitet samt tre år som forskningsassistent ved Imperial College i London. Siden har han høstet 20 års erfaringer med softwareudvikling og med ledelse på topplan. I de seneste 10 år med udgangspunkt i USA.
Jesper Andersen er velsignet med en energifyldt begejstring, der synes næsten amerikansk, ligesom hans øvrige måde at kommunikere på. Den skinner også igennem i hans blog - en slags logbog - på nettet. Den er ikke så personlig som sådanne er flest.
Danskeren har imidlertid stadig den helt elementære, nørdede glæde ved at udvikle godt software i sit hjerte. Folk, der kender ham, fortæller blandt andet, at han indimellem bliver på arbejdet om aftenen for at hjælpe sine folk med at programmere.

Billedtekst:
nøgleperson Jesper Andersens blev lynhurtigt tildelt en nøglerolle hos Oracle, da han kom i folden i forbindelse med opkøbet af PeopleSoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere