På toppen hos SAP

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Den tyske softwaregigants kunder er overmåde trofaste over for gammel software, men Jim Hagemann Snabe skal give dem appetit på det allernyeste.
Jim Hagemann Snabe taler, taler og taler i dette efterår, og det er han tvunget til. Med kunder, finansanalytikere, udviklere og medier
Talestrømmen skyldes en ny strategi, lagt af den tyske softwaregigant SAP, som har betroet ham ansvaret for sine 28 branchespecifikke løsninger og dermed for omkring halvdelen af omsætningen på 56 mia. kroner.
Strategien er svær at forklare. SAP går ligesom konkurrenter over på en ny teknologisk platform, hvor applikationer kan "sammenknappes" af komponenter og web-baserede tjenester. Men SAP lader også infrastruktur smelte sammen med applikationer, hvilket konkurrenterne ikke gør. SAP begrunder især sammensmeltningen med, at den giver en større fleksibilitet.
At det er tilfældet, ligger ikke lige for, så Snabe skal forklare. Og godt nok har SAP's kunder stor tillid til koncernen, og de er særdeles trofaste. Men de er måske for trofaste over for gamle generationer af ERP, for de er ikke flittige til at opgradere. Trofastheden kan i visse tilfælde nok forklares med langstrakte, dyre implementeringer af den gamle version.
Jim Hagemann Snabe arbejder op ad bakke på to fronter. Ulysten til opgradering og ulysten, som de allerfleste it-ansvarlige har, over for at åbne dørene på vid gab for et afgørende teknologiskifte.
Men Hagemann Snabe er god i forklaringsrollen, og han forsøger ikke at foregøgle nogen, at kunderne er vilde med teknologiskiftet, i modsætning til hvad konkurrenterne gør. Han erkender også åbent, at SAP's nuværende løsninger er alt for tunge at danse med i en tid, hvor forretningsprocesser hurtigt skal kunne reflektere ændringer i både eksterne og interne forhold.

Forretningsprocesserne er alfa og omega for ham, og hans teoretiske baggrund giver lidt af forklaringen. Jim Hagemann Snab har en cand. merc.-uddannelse fra Århus Handelshøjskole og lederuddannelse på Insead - en af verdens mest anerkendte uddannelsesinstitutioner på området.
Han har dog også snuset til forskningens verden via et påbegyndt ph.d.-studium. Emnet var "Superoptimering af uløselige matematiske problemer", men også det rustede ham ledelsesmæssigt. Det fremgik af et interview i Computerworld i starten af 2003.
- Det handlede om at få brækket problemet ned i enkeltdele. Dem løser man og samler det hele i en stor løsning, som kan realiseres. Det har jeg brugt meget i mit job som leder i SAP. Der er nemlig tit for meget "vision" og for lidt "action", når man arbejder med it-løsninger i SAP, fortalte Hagemann Snabe.
Danskeren har med blot 40 år på bagen præsteret en bemærkelsesværdig karriere hos SAP og med en kort afstikker til IBM. Inden det nuværende job som ansvarlig for industriløsningerne, havde han posten som nordisk direktør for SAP og forinden var han ansvarlig for SAP i Sverige.

Billedtekst:
konkurrence SAP sætter sin lid til smidige brancheløsninger i den hårde konkurrence mod Oracle og Microsoft. Ansvaret for både udvikling og salg af disse løsninger er lagt hos den 40-årige dansker Jim Hagemann Snabe.
Foto: SAP




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere