Staffetten

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 10. februar 2006.


Torben Simony, Økonomidirektør i Helsingør kommune, har trukket fem spørgsmål om digital ledelse fra posen.
Hvornår har du sidst udøvet digital ledelse?
Det mener jeg, at jeg gør dagligt. For eksempel er mail mit primære kommunikationsmiddel. Min mailbox er klart mere aktiv end min telefon.

Giv et eksempel på god digital ledelse.
Jeg mener, at det for eksempel er god digital ledelse at undgå papirbåren kommunikation så vidt det er muligt.

Hvem i organisationen spiller efter din mening den mest afgørende rolle i digitaliseringen, mellemlederen (i linjeorganisationen) eller projektlederen?
Ja, på den ene side kan mellemlederen i linjeorganisationen spærre for tid til de processer, der skal til for at digitalisere. På den anden side er det meget vigtigt, at projektlederen er en ildsjæl. Jeg tror det mest væsentlige er, at der er et parløb mellem linjeorganisationens leder og projektlederen - at de begge to er normbærere for digitaliseringen over for medarbejderne, og at de i fællesskab tager føringen.

Hvor stor en procentdel af omkostningerne ved digitalisering bør gå til uddannelse?
Der findes it-projekter med meget store infrastrukturændringer og investeringer i arbejdspladser og programmel, så det kan være svært at komme med en fast procentdel. Ofte mestrer medarbejderne de værktøjer, der skal anvendes. Men der kan være situationer, hvor it-projektet koster 1 million, og der også skal bruges 1 million til uddannelse. Frem for at gætte på en fast procent vil jeg hellere sige, at vi skal blive bedre til at afdække, hvad det enkelte it-projekt kræver af uddannelse. Ikke to it-projekter er ens.

Hvad kendetegner den fremragende digitale leder?
Det må være en, der har mod til at gøre op med traditionerne. Digitalisering gør jo op med mange traditioner. Og så skal man have en god formidlingsevne, der kan synliggøre fordelene ved digitalisering og forstå samt formidle fordelene ved at arbejde digitalt. Så man skal være en inspirerende og visionær leder, der også selv går forrest og viser vejen - og som også kan holde fast i projekterne og give tid og rum til omstillingen. Frugterne kan jo oftest først høstes senere. le

Torben Simony giver stafetten videre til kommunaldirektør Søren Adsersen
fra Fredericia Kommune.

OriginalModTime: 10-02-2006 13:51:27




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere