Søforklaring på Sander PR

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. marts 2006.


Endnu en gang er videnskabsminister Helge Sander (V) blevet fanget i pressens ubarmhjertige projektørlys med en anklage om reklamebudskaber for private virksomheder. Denne gang gælder det direktør Peter Jerry Sørensen og hans firma Danske Telecom, der i IT & Telestyrelsens kvartalsmagasin, eDanmark, præsenteres som en billig konkurrent til TDC's internet.
I artiklen kan man både læse om Danske Telecoms ekspansionsstrategi, se et billede af direktøren med sit produkt og høre ham berette om nye kundegrupper, selskabet har gaflet. Dertil oplyser en embedsmand fra bemeldte styrelse læseren i et direkte citat: "Du sætter en lille sort boks til omkring 1.000 kr. i vindueskarmen, sætter boksens ledning i en stikkontakt, dens kabel i computeren, indtaster dit password - og er på!" (eDanmark, side 22)
Reaktionen fra konkurrenterne er prompte og vred. Kim Frimer, administrerende direktør for TDC's fastnetforrretning vil ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten klage over ministeriet.
Det er ikke første gang, Helge Sander og hans ressort anklages for at reklamere for private virksomheder. Gennem tiden har ministeren indgået i reklameindstik for EDB Gruppen og HP, hvor han har præsenteret it-politiske mærkesager, men ikke anprist de respektive virksomheder. Her spreder han gode offentlige it-budskaber, finansieret men også tydeligt adskilt fra en leverandør. Og det er i orden - som tidligere tilkendegivet på denne plads i Computerworld.

Anderledes med andre sager. Ministeren har indgået i pressemeddelelser sammen med Microsoft og med KMD/SAP. Her er Sander på vej ud over kanten, fordi han bruger sin autoritet til at blåstemple udvalgte private virksomheder. Man kan dårligt klandre en uselvstændig offentlig it-beslutningstager, der deponerer sin beslutning på Helge Sanders anbefaling: "Der er lagt op til et spændende samarbejde mellem SAP og KMD. Et parløb mellem en af de førende internationale softwareleverandører til globale virksomheder og den største it-leverandør til danske kommuner."
Nu kommer IT & Telestyrelsens historie med Danske Telecom. Den er langt over stregen og bør få konsekvenser for procedurerne i ministeriets informationsarbejde. I medierne falder en artikel som den pågældende i kategorien luderjournalistik. Helge Sander har naturligvis ikke forfattet den konkrete tekst, men han er knyttet til den som ansvarlig, da han selv kroner publikationen med både kontrafej og lederskrift. Derfor vil det være klædeligt, at han melder touché og får løst sagen.
Det er der dog ingen udsigt til. I stedet forsvarer IT & Telestyrelsen sig med, at artiklen er uskyldig borgeroplysning - en service - styrelsen er forpligtet til at levere: Den bliver nødt til skrive om WiMax, og der er tilfældigvis kun et firma på området.

Den afvisning er arrogant og pinlig.
Man må kunne forvente, at styrelsen
i stedet havde draget WiMax ind i en bredere sammenhæng med alternative teknologier. Det ville kræve en større indsigt og indsats, men den må styrelsen formodes at besidde. Alternativt er det vel bare at ringe ind og forvente at få sin egen banebrydende teknologi og produkt omtalt i næste nummer af eDanmark. Gerne med plusord fra en embedsmand. Så er succesen hjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere