Øgede socialbevillinger bruges til it

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. marts 2006.


PDA'er hitter i hjemmeplejen. Kommunerne vil købe håndholdte computere for broderparten af de midler, der er afsat på finansloven til mere og bedre
hjemmehjælp.

Kommunerne søger effektivisering gennem digitalisering. Det bekræftes af de kommunale præferencer i ansøgningerne om bidder af de 441 millioner kroner, finanslovpartierne har afsat til mere og bedre hjemmehjælp.
Ansøgerne har kunnet vælge mellem tre kategorier, henholdsvis mere tid hos den enkelte borger, mere valgfrihed og digitalisering. Af ansøgninger for i alt 450 millioner kroner går de 332 millioner kroner direkte på digitaliseringsprojekter, skriver Ritzaus Bureau.
Det drejer sig primært om at udstyre hjemmehjælperne med håndhåndte computere som skal afløse de gammeldags papirjournaler.
- Det er et middel til at få en bedre hjemmepleje, så det er en fornuftig prioritering. Samtidig er det udtryk for, at her tager vi et første, ret afgørende skridt mod en meget større digitalisering af vores velfærdsservice, som vi er mere eller mindre tvunget til på baggrund af meget stramme økonomiske rammer og den befolkningsmæssige udvikling, siger Allan Vendelbo, formand for Kommunaldirektørforeningen og kommunaldirektør i Ballerup Kommune.
- Fremtiden er brolagt med digitaliseringseksempler som det her, siger han.
Han vurderer, at de vil vise sig på sundhedsområdet i større udstrækning, end vi hidtil har set, samt på daginstitutions- og folkeskoleområdet.

Allerede sidste år investerede Københavns Kommune 55 millioner kroner i et system med håndholdte computere i hjemmeplejen blandt andet med øget sikkerhed for øje. Interessen breder sig i hele landet.
- Vi er i fuld gang med at købe håndholdte computere alle vegne. Det eneste, der begrænser os, er en serverkonsolidering som led i kommunesammenlægningen, siger Eva Minke Andersen, der som it-chef var første ansatte i den fusionerende Ny Aabenraa Kommune.
Hun har flere år gamle erfaringer med digitalisering af hjemmeplejen fra sin tid som it-chef i Rødekro Kommune. Her blev hjemmesygeplejerskerne som led i et forsøgsprojekt udstyret med bærbare pc'er, hvilket gav vanskeligheder i det daglige arbejde.
- Vi var for tidligt ude dengang, men nu har teknologierne udviklet sig, og PDA'erne er blevet så gode, at man kan iværksætte meget mere vidtrækkende projekter, siger hun.
I hjemmeplejen i Rødekro har hjemmesygeplejerskerne det seneste år benyttet iPAQ håndholdte fra HP, oplyser souschef i hjemmeplejen, Elisabeth Laasholdt.
- Det kræver noget tilvænning hos de ansatte, men grundlæggende er det en stor fordel således at have al information med sig og eksempelvis kunne genbestille medicin hos borgernes egen læge ad den vej. De håndholdte er kommet for at blive, og på længere sigt kommer vi også til at brede dem videre ud i systemet, siger hun.

Billedtekst:
på forkant Københavns Kommune investerede sidste år 55 millioner kroner i et system med håndholdte computere i hjemmeplejen.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere