Datalogi med humanist-fnat

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. marts 2006.


Så galt kan det gå, hvis dataloger skal til at mænge sig med andre mennesker.

"Subjektivt orienteret programmering. Lær hvad programmering er for dig." Det ser sort ud for Datalogisk Institut ved Københavns Universitet (DIKU), hvis der bliver gjort alvor af planerne om at flytte instituttet til universitetets Amager-afdeling, KUA. Ud til - åh gys og gisp - tusindvis af humanister! I årevis har datalogerne haft deres eget lille reservat på Østerbro, hvor slidte SSLUG-T-shirts er topmålet af coolness, og indforståede jokes om programmeringssprog fylder toiletvæggene. Langt væk fra de håbløse humanister, der går mere op i deres hår end i at lære noget fornuftigt.
Men måske er det snart slut. Flytteplanerne har længe rumsteret. For at smøre salt i såret har studerende fra nabostudiet fysik muntret sig med at udpensle rædselsscenariet - at datalogistudiet bliver befængt med humanistfnat - på www.dikua.dk, der viser, hvordan DIKU's webside kan komme til at se ud inden længe. Lige så enige dataloger og fysikere er om at mobbe humanister, lige så meget går de nemlig op i at drille hinanden, og med dikua.dk får fysikerne elegant ram på både dataloger og humanister på én gang.
Husk at skrive i gæstebogen - der er netop ansat fem sekretærer til at overføre hilsnerne fra e-post-telefaxen til internettet, oplyser dikua.dk.

Billedtekst:
DIKUA Ud med Java og ML
- ind med The Sims og MS.
www.dikua.dk gives et bud
på fremtidens kursusudvalg
for datalogerne på DIKU,
når de omringes af humanister.

OriginalModTime: 02-03-2006 14:33:38




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere