Tech

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. maj 2006.


Bærbar klar til HD DVD
Toshiba, der sammen med Sonys Blu-Ray kæmper om at blive den fortrukne standard, når det gælder film i high definition, er - ikke overraskende - klar med en bærbar rettet mod filmfans. Den er udstyret med et HD DVD-drev. Qosmio G30-163, som den hedder på det danske marked, har en 17 tommer skærm, Intel Core Duo processor, to harddiske på hver 120 gigabyte og en gigabyte DDR2 ram. Styresystemet er Windows XP media Center, og med en vægt på 4,7 kilo er der ingen tvivl om, at den er fyldt til bristepunktet med teknik. Vejledende pris 24.990 kroner inklusive moms.
pcworld.dk/art/7448

Den skarpeste projektor
I det ydre ligner den forgængeren HS50, men ligesom konkurrenterne er Sony under hårdt pres for at forbedre LCD-teknologien, når de højopløste DLP-alternativer kommer ned i pris. HS60-modellen praler med en kontrastværdi på 10.000:1 og giver også et skarpt billede. Den har VGA-indgang, så brugeren let kan forbinde projektoren til pc'en. Af en eller anden grund er menusystemet oversat til svensk og ikke til dansk. Alligevel gør overskueligheden kombineret med en god fjernbetjening med baggrundsbelysning, at det er let at kontrollere projektoren.
pcworld.dk/art/7430

MP3 og videokamera i ét
Gmini 402 Camcorder kan både vise billeder fra kameraet og selv filme samt tage billeder. Det er en lille sag, som måler 106×60×17 millimeter og er udført i sølvfarvet og rød plastik. Endvidere er den en MP3-afspiller, der afspiller i WMA-format. Skærmen er på 2,2 tommer og har en opløsning på 220×176 pixels. Gmini 402 har ikke indbyggede højttalere, så lyden må klares gennem hovedtelefonstikket. Hukommelsen er på 20 gigabyte, og det lille videokamera slash MP3-afspiller koster omkring 2.800 kroner.
pcworld.dk/art/7433

Brug din fladskærm som tavle
Med EZ-Canvas fra NAVIsis kan brugeren omdanne sin almindelige fladskærm til en touchscreen, der kan tegnes på. Det eneste man skal gøre for at omdanne skærmen til touchscreen, er at fastsætte to sensorer i de øverste hjørner af fladskærmen og bruge den medfølgende pen og software. NAVIsis' egen software til håndskriftsgenkendelse medfølger, så man kan skrive direkte på skærmen, hvorefter det automatisk oversættes til læsbar skærmtekst. NAVIsis' EZ-Canvas kan købes i udvalgte online-butikker, blandt andre KJGlobal euro, til cirka 1.070 kroner.
pcworld.dk/art/7461

PDA med dansk
tastatur og push
HP's nye PDA, iPaq hw6900 ,kommer med dansk tastatur, danske menuer og danske programmer samt har Microsofts nye push-teknologi, hvilket gør den til en ægte Blackberry-killer. Den understøtter WiFi, GPRS/Edge, Bluetooth og kan selvfølgelig også bruges over mobilnetværket til både tale og data. Som noget nyt er styresystemet på dansk og har æ, ø og å på tastaturet. Den kommer til juni, og prisen er 5.399 kroner for iPaq hw6900 uden kamera og 200 kroner mere for modellen med kamera, iPaq hw 6915.
pcworld.dk/art/7438

OriginalModTime: 18-05-2006 14:24:06




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere