Tech

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. maj 2006.


Lasergrammofon kan afspille ødelagte lp'er
Det japanske firma ELP har fremstillet en lasergrammofon, der ikke har nogen traditionel pickup, men i stedet bruger laserstråler til at omdanne rillerne i vinylen til musik. ELP påstår endda, at hvis man har en gammel plade, der er knækket, behøver man ikke en gang lime den sammen for at afspille den. Stumperne skal blot placeres i maskinens pladeskuffe, så afspiller ELP Laser Turntable pladen, som om den var hel!
I modsætning til den gammeldags grammofon, hvor pickup-armen sprang flere numre over, når man dansede for vildt til musikken, er ELP'en fuldstændig upåvirkelig af vibrationer og smækken med døre. Pris
Pcworld.dk/art/7544

Se kabel-tv uden kabler I tv'et
Princeton har lavet et transportabelt lille syv tommer WiFi LCD-tv, som kan modtage kabel-tv trådløst i tre timer på et genopladeligt batteri. Princetons nye transportable LCD-tv, PTV-WWTV7 behøver ikke engang være i nærheden af en antenne, da det har en separat tv-tuner, som sættes i antennestikket og dermed sender ens yndlingskanaler via WiFi til selve tv-skærmen. Fuldt opladet kan det fikse lille tv køre i tre timer på det indbyggede litium-ion batteri, men det kan selvfølgelig også køre på strømforsyningen. Tv'et er vandtæt og kan derfor snildt slæbes med på badeværelset eller udenfor, når det småregner. LCD-skærmen har en opløsning på 480x234 og har to-kanals stereohøjttalere.
Indtil videre fås det trådløse tv kun i Japan, hvor det koster 50.000 yen, omkring 2.600 kroner.
Pcworld.dk/art/7546

Godt, men dyrt mediecenter
M1000 fra japanske Shuttle er et mediecenter, der måler 44,2 centimeter i bredden og 7,8 centimeter i højden. Alligevel er der tale om en ganske kraftig pc baseret på en Intel Pentium M 740-processor på 1,73 GHz. Brugen af en mobil, men kraftig, Pentium M-processor gør også, at M1000 er et af de mest stille mediecentre på det danske marked, kun overgået af det fuldstændigt passivt kølede Media Center #1 fra Zitech. Ud over den støjsvage operation er der flere ting, som umiddelbart springer i øjnene, når centeret placeres i stuen. Først og fremmest er det ganske flot og veldesignet i sort højpoleret plastik og med et tydeligt display. Prisen ligger på 14.495 kroner.
Pcworld.dk/art/7495

Advarer hvis du sidder forkert
Homis USB Vision and Posture Reminder er din nakke og rygs bedste ven. Det er en slags "ret ryggen eller jeg kommer efter dig dims" med USB-stik. Den monteres øverst på skærmen og fortæller straks, om man sidder tættere på skærmen end de anbefalede 35 centimeter.
Dimsen begynder nemlig at blinke rødt og hyle, hvis man har været for tæt på skærmen i mere end 15 sekunder.
Lyser den derimod blåt, fortæller den dig, at dit hoved har den korrekte afstand til skærmen. Den koster 27 dollars, omkring 160 kroner, og kan købes på nettet.
Pcworld.dk/art/7543

OriginalModTime: 26-05-2006 09:22:08




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere