Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 26. maj 2006.

KMD får nu en
konkurrent mindre i kampen om at levere lønsystemer til
Københavns
Kommune. Den norske leverandør Bluegarden trækker sig på grund af urealistiske tidsfrister.

Det bliver ikke tre, men kun to leverandører, der skal kæmpe om at få lov til at levere lønsystemer og lønadministration til Københavns Kommune fremover. De norske leverandør af lønsystemer, Bluegarden har nemlig besluttet ikke at byde alligevel, selv om virksomheden i første omgang blev prækvalificeret som potentiel leverandør til kommunen.
Bluegarden var også med i opløbet sidste gang, lønudbetalingen i kommunen var i udbud. Her besluttede den norske virksomhed også at trække sig i sidste øjeblik, fordi tidsfristerne var urealistiske.
Udbuddet endte med, at Accenture vandt. Da de efterfølgende implementerede deres lønsystem, udviklede det sig imidlertid hurtigt til en massiv skandale, hvor Accenture blev beskyldt for et ubegribeligt rod - delvist forårsaget af, at systemerne havde vanskeligt ved at håndtere den store kompleksitet og de utallige forskellige overenskomster, der ligger til grund for beregningen af løn til de ansatte i kommunen.
Siden fik Accenture bedre styr på tingene, men blev alligevel sparket ud, og kommunen måtte efterfølgende trække KMD ind til at holde styr på lønnen.

I april udløb fristen for prækvalificeringsrunden, der går forud for det egent­lige udbud. I denne runde blev tre leverandører godkendt som bydere, herunder KMD og Bluegarden. Ifølge kommunens eget udbudsmateriale var der lagt op til fem til otte kandidater, men det endelige resultat endte på tre, der altså nu er blevet til to.
Ifølge Marian Rui Slettebakken, der er informationschef hos Bluegarden, skyldes kovendingen bekymring for, om det kan lade sig gøre at opfylde udbudsmaterialets krav inden for de tidsfrister, som Københavns Kommune har fastsat. Den omfattende og komplekse opgave sammenholdt med de stramme tidsfrister giver en for stor risiko for fejlleverancer og ustabilitet, mener hun.
- Det er ærgerligt, for vi ville gerne have været med. Men vi må også være fornuftige og lave et tilbud, som vi mener er realistisk, og det kan vi ikke. Tiden er for knap til at levere kvalitet, og vi anser det for uforsvarligt at forpligte os til den planlagte idriftsættelsesdato, siger informationschefen.

Bluegardens beslutning kommer efter, at virksomheden har forsøgt at lave et konkret tilbud til København. I forvejen har Bluegarden kontrakt med det norske postvæsen, samt blandt andre Sonofon i Danmark.
Københavns Kommune ønsker ikke at kommentere den igangværende udbudsrunde.


OriginalModTime: 26-05-2006 08:48:42

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.