Er du enig?

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. juni 2006.


Er det de rigtige 10 teknologier? Har perspektiverne de rigtige proportioner? Vær med og præg Danmarks kollektive forestilling om fremtiden. Debatten ruller på www.cw.dk.
Som start på debatten har vi bedt IDC's administrerende direktør Per Andersen kommentere listen.

Skærmteknologi
IDC-vurdering: Generelt meget enig. Der vil fortsat være prisfald og på kort sigt vil plasma-skærme få hård konkurrence fra LCD-skærme. Der er mange teknologier på vej og mange nye firmaer i kølvandet. Vi kan forvente en meget turbulent industri fremover med heftige opkøb og fusioner i markedet.

Nanoteknologi
IDC-vurdering: Ligger generelt uden for IDC's analysefelt. Men diskussionen om sundhedsfarlig nanoteknologi bør minde alle om, at der er mange andre faktorer end teknologiernes egenskaber, der kan skabe en success - eller lægge gode teknologier i graven. Nanoteknologi kan blive genstand for en samfundsdebat som gensplejsningsdebatten og kan derfor ende med at være udsat for uforudsigelige markedskræfter.

MEMS (Mikro-ElektroMekaniske Systemer)
IDC-vurdering: Ligger generelt uden for IDC's analysefelt. Men jeg savner RFID. Det bliver med tiden stort i markedet. MEMS synes at være noget science fiction-agtigt i øjeblikket. Det skal ses i forhold til, hvor længe en langt enklere og billigere teknologi som RFID er om at blive kommercielt udbredt og anvendt.

Trådløse teknologier
IDC-vurdering: Enig. Kommunikation er King.

Semantisk web
IDC-vurdering: Logisk udvikling udtænkt i et elfenbenstårn. Men næppe noget vi kommer til at se foreløbig - minder meget om AI (kunstig intelligens, red.) tankerne i 1980'erne. Fordi noget er en logisk teknisk udvikling, behøver det ikke at ske. Hvis det sker, tager det i hvert fald mere end 10 år.

Lokationsbaserede teknologier
IDC-vurdering: Helt enig.

Web 2.0 værktøjer
IDC-vurdering: Ja, temmelig enig, selvom Innovation Lab tager det forkerte udgangspunkt, nemlig web 2.0-værktøjerne. Sagen er, at internettet er - og i stigende grad bliver - det nye kommunikations- og integrationsnetværk. Det gælder kommunikation mellem mennesker, mellem maskiner og mellem menneske og maskine. Heraf følger en hel masse, blandt andet nogle af de nævnte teknologier.

3D Print
IDC-vurdering: Enig, men det er og forbliver en niche. Industrien har et markant behov for disse teknologier til prototyping. For det brede marked er det derimod meget vanskeligt at se de uafvigelige behov, der normalt skal eksistere, for at en helt ny teknologi skal slå igennem.

Brændselsceller
IDC-vurdering: Ligger uden for IDC's analysefelt.

Tangible computing
IDC: Jamen, det findes jo allerede. Der sidder computere, it og kommunikation i ganske meget. RFID og lignende teknologier vil gøre det endnu mere udbredt. Køleskabe med computere, møbler med computere og lignende forbliver dog mest interessante tanker, som det nu har været i 20 år. Det er ikke teknologien, der driver markedet, det er faktisk kundernes mest markante behov.
dm

OriginalModTime: 15-06-2006 13:51:38




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2025: Her er truslerne – og sådan beskytter du dine kritiske data

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

19. august 2025 | Læs mere


Cyber Security Summit 2025 i Jylland

Deltag og få værktøjer til at beskytte din virksomhed mod de nyeste cybertrusler med den rette viden og teknologi.

21. august 2025 | Læs mere


AI i det offentlige: Potentiale, erfaringer og krav

Hør erfaringerne med at anvende AI til at transformere og effektivisere processer i det offentlige – og med at sikre datakvalitet, governance og overholdelse af retningslinjer.

27. august 2025 | Læs mere