John Trolles comeback

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. august 2006.


Som en klassisk iværksætter har John Trolle hverken ladet sig standse af personlig konkurs eller retssager. I dag står han i spidsen
for en ny ram-virksomhed.

På toppen var John Trolles aktiepost i Memory Card Technology en halv milliard kroner værd. Efter konkursen var den værdiløs.
En del af de 64 millioner kroner, som han personligt fik ved børsnoteringen i 1997, blev investeret i en række mindre it-virksomheder, men med store underskud til følge. Og konkursen i MCT trak stifterens personlige holdingselskab, J.T. Holding A/S, med sig ned.
Selskabet gik fallit og en personlig konkurs fulgte for John Trolle.

Salgstalentet fejlede ellers ikke noget, og John Trolle var god til at overbevise andre om sine visioner. Men han blev også kritiseret for at være en temperamentsfuld og enevældig direktør, der havde svært ved at lytte til kritik.
John Trolle er i dag anklaget for bedrageri og momsfusk, men bedyrer sin uskyld. Trods den kommende retssag og hård kritik fra menige aktionærer, siger John Trolle, at han intet har at skjule. Og understreger, at han af alle har mistet mest ved MCT-konkursen.
Uagtet de økonomiske øretæver søgte John Trolle hurtigt et comeback som direktør og bestyrelsesformand for den århusianske producent af hukommelses-moduler AcZeptor A/S med datterselskabet eZ-Memory A/S. AcZeptor var stiftet af John Trolles samleverske og to tidligere medarbejdere i MCT.
Mystikken bredte sig dog ret hurtig om de nye aktiviteter. I slutningen af 2002 blev EZ-Memory overtaget af et selskab i Monaco, som udenlandske rigmænd ifølge John Trolle stod bag.
Kort efter blev John Trolle smidt på porten af den udenlandske investor, der anklagede ham for at have tømt firmaets pengekasse. John Trolle blev meldt til Bagmandspolitiet, men senere opgav den tidligere partner at forfølge sagen og overførte selv aktiviteterne fra EZ-Memory til et nyt selskab.

John Trolle rejste sig dog på ny, flyttede fra skattelyet Monaco til Belgien og blev direktør for Memory Corp S.A., der producerer computerhukommelse. Selskabet har hovedsæde i Belgien, får produceret produkterne i Taiwan og er registreret som selskab i Luxembourg.
Trods sin personlige konkurs er John Trolle nu ved at bygge en større forretning op. Ganske vist har koncernens danske datterselskab, Memory Corp. Nordic ApS haft underskud og negativ egenkapital i de seneste to regnskabsår. Til gengæld ser det ifølge John Trolle langt bedre ud for moderselskabet i Belgien, der i 2005 omsatte for omkring 150 millioner kroner og fik et positivt resultat.
John Trolle afviser, at have ejer-interesser i Memory Corp. Det ejes af udenlandske investorer, der ikke ønsker at træde frem. John Trolle fastholder, at han er "blanket fuldstændigt af." Men iværksætter-genet har han stadig i behold.

OriginalModTime: 24-08-2006 13:44:03




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere