It-væksten flader ud

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. september 2006.


Væksten inden for den danske it-branche kan ikke helt følge med sidste års optimisme. Mangel på arbejdskraft kan forværre situationen, advarer direktør i IT-Branchen, Jakob Lyngsø.

- Den samlede vækst ligger nogenlunde på niveau med, hvad vi tidligere har forudsagt. Det lille fald skyldes blandt andet en afmatning af outsourcing-markedet i it-services og en lavere vækstrate på hardware-markedet, siger adm. dir. i IDC Nordic, Per Andersen. Danmark kan sammen med de øvrige nordiske lande stadig notere en vækst inden for it-branchen, selv om væksten ikke helt kan følge med tidligere forventninger.
Det viser den seneste kvartalsanalyse fra IT-Branchen og analysehuset IDC Nordic.
Analysen omfatter både it og telebranchen og viser, at væksten i 2006 ventes at blive på 5,8 procent, hvilket er 0,2 procent lavere, end IDC spåede i sidste kvartal.
Når det gælder 2007 bliver væksten 5,5 procent, hvilket er 0,1 procent lavere end sidst, analytikerne gav deres bud.
- Det er naturligt, at der kommer et tidspunkt hvor væksten flader lidt ud, og det er gået stærkt efter kickstarten af økonomien for to år siden. På den anden side har vi forventninger til øget vækst, når vi ser lidt længere frem, siger analysedirektør Karsten Fogh Ho-Lanng, IDC Nordic.
Han forventer en vækst på 6,4 procent i 2008.
Ikke mindst investeringer inden for den offentlige sektor øger forventningerne til væksten.
- Vi kan se på vores investeringsindeks, at kommunerne har indset, at det kommer til at koste kommunerne flere penge at gennemføre kommunalreformen, end de i første omgang havde regnet med, siger Karsten Fogh Ho-Lanng.
Danmark og Norden ligger under den globale it-vækst, som for 2006 ventes at være på syv procent. Det er et stort stykke under væksten i Central- og Østeuropa, som buldrer derudaf.

OriginalModTime: 31-08-2006 14:23:10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere