Sigt højere, når der skal sælges

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 13. oktober 2006.


CA skal blive bedre til at sælge til top­ledelsen og ikke bare it-chefen, lyder det fra Kim Lave Nielsen, der er blevet CA's nye landechef for Danmark.

Det blev en mand fra egne rækker, der nu har sat sig i stolen som landechef for CA i Danmark - og Baltikum med. 47-årige Kim Lave Nielsen rykker fra en post som direktør for forretningsudvikling i CA og afløser dermed Ann-Charlotte Norin, der har valgt at stoppe som landechef.
Der er ikke revolutioner i vente, men dog en ny programerklæring. Øverst på Kim Laves to-do liste står at få gjort CA i Danmark bedre til at sigte højere op i ledelseskæden, når firmaets produkter skal sælges.
- It er blevet mere modent, og vi skal blive bedre til at sælge ved at tale forretning med direktøren i stedet for at tale teknik med it-chefen. Det bliver min mission som landechef. Vi skal ikke tale så meget om features og funktioner, men mere gå ind og forklare, hvilken værdi det vil give til kundens forretning, forklarer Kim Lave Nielsen.
Det kræver både teknisk og forretningsmæssig forståelse hos medarbejderne, så nu bliver der skruet kraftigt op for træning og efteruddannelse i CA for at klæde alle ansatte ordentligt på.
Kim Lave Nielsen er selv en af dem, der har begge tilgange med i bagagen. Karrieren blev startet som programmør, men siden da har afstikkere til Handelshøjskolen givet ham sans for pengedelen af forretningen også. Gennem årene har han været hos blandt andet SAS, Skandinavisk Tobakskompagni og Baan, hvilket har givet ham over 15 års erfaring med it-ledelse sammenlagt. De sidste fire år har været tilbragt hos CA, hvor han ud over forretningsudvikling også har arbejdet med salgskanalen.
Tiden i CA har fået Kim Lave Nielsens øjne op for et andet område, der kan forbedres: Der skal gøres mere reklame for bredden i det udvalg, der ligger på CA's hylder.
- Mange tror stadig, at vi kun sælger mainframe-software og bliver overraskede over, at vi har meget andet end det. Vi har faktisk produkter inden for mange områder, siger Kim Lave Nielsen.
På det personlige plan regner Kim Lave Nielsen ikke med, at jobskiftet vil være den store omvæltning. Den største forskel bliver, at det nu kommer til at foregå mere lokalt.
- Der bliver en del mindre rejseri i mit nye job, så det bliver min familie glad for, smiler han.

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det Kim Lave Nielsen,
der går fra et job som direktør for forretningsudvikling i CA til landechef samme sted.

OriginalModTime: 13-10-2006 09:07:35




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere