Zeptos internationale bedstefar

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 3. november 2006.


Den svenske erhvervsveteran Lars Jarnryd er blevet bestyrelsesmedlem hos computer­producenten Zepto.

Ambitionerne er tårnhøje hos Zepto, der lidt imod alle odds har haft held med at producere bærbare computere i Danmark. Udlandet skal indtages, og en børsnotering er ved at blive gennemført. Det betyder blandt andet, at der skal bruges en bestyrelse for firmaet, og den erfarne svenske erhvervsmand Lars Jarnryd blev midt i oktober hyret som medlem.
Efter en lang karriere som blandt andet direktør for Ericsson i Frankrig og USA, har Lars Jarnryd nu nået pensionsalderen og har trappet ned til et par bestyrelsesposter. Zepto blev en af dem, fordi han havde tætte kontakter til familien Frost, der leder Zepto.
- Jeg har kendt Lasse og Per Frosts forældre i mange år, og jeg har derfor fulgt brødrenes projekter tæt. Så efter at have været uformel rådgiver for dem i nogle år, er jeg nu startet i en formel rolle, forklarer han.
Herfra skal han give gode råd om, hvordan Zepto kan vokse over grænserne og få en bid af det støt voksende marked for bærbare i resten af Europa.
- Hele min karriere arbejdede jeg uden for Sverige, i blandt andet Frankrig, USA og Latinamerika. Så min rolle i Zeptos bestyrelse bliver at bidrage med et internationalt udsyn. Jeg skal være firmaets internationale bedstefar, smiler Lars Jarnryd.

Det var ikke uden tøven, at svenskeren takkede ja til posten. Zeptos mål om at vokse 66 procent om året til en omsætning på en milliard kroner i 2010 er en udfordring, der vækker kamplysten - men også en yderst ambitiøs mundfuld.
- Jeg tænkte meget over tilbuddet, for først mente jeg, at det ville være umuligt at slå igennem i udlandet som et ukendt navn på markedet. Det kommer til at blive hårdt arbejde. I Danmark er vi på hjemmebane, og pressen behandler os venligt. Men i udlandet vil vi komme ind som fremmede på markedet og blive set på med meget kritiske øjne, vurderer Lars Jarnryd.
Opskriften på udenlandsk succes er ifølge det nye bestyrelsesmedlem fortsat at kunne handle lynhurtigt og dermed markere sig som noget særligt.
- Vi skal være et mini-Dell, men vi har slet ikke Dells økonomiske ressourcer i ryggen. Derfor må vi satse på at være hurtigere og bedre end alle konkurrenterne, for eksempel ved at være de første på markedet, der kan tilbyde den nyeste processor. Vi har ikke mulighed for at blive en af de store spillere på det europæiske marked, men skal finde en niche, lidt som Bang & Olufsen har gjort det, lyder hans analyse.

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det Lars Jarnryd, der er gået ind i Zeptos bestyrelse.

OriginalModTime: 03-11-2006 09:32:23




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere