It i alting - og nu også i Århus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. december 2006.


Embedit har ansat Søren Louis Pedersen til at indtage Århus-området.

Kaffekopper, der taler sammen med kaffemaskinen, så brygningen løbende kan afpasses til forbruget. Tankerne om pervasive computing - eller ‘it i alting' - var for få år siden ren science fiction, men efterhånden kan hvad som helst forbindes med en chip, en trådløs forbindelse og nogle linjers kode. Og det bliver ikke ved de store tanker. Hos firmaer som Embedit tages visionerne ned på jorden og ind i udviklingslaboratorierne og bliver til mere snakkesaglige og intelligente hverdagsgenstande.
Embedit har specialiseret sig i udviklingen af software og apparater, der skal fungere i andre sammenhænge end med en computer, såkaldt indlejrede systemer. Nu er jagtmarkerne udvidet med en afdeling i Århus, ud over basen i Herlev og kontoret i Sønderborg.

Søren Louis Pedersen er blevet ansat som salgschef til at stå for den nye århusianske afdeling, der skal pleje og udvide kundebasen, men også udnytte den vækst inden for pervasive computing, som regionen kan byde på.
- Der sker meget i Midt- og Nordjylland på dette område, og der er mange nystartede firmaer. Så det er oplagt, at vi er til stede her. Min opgave bliver at udbrede kendskabet til os her i regionen, siger Søren Louis Pedersen.
Han kommer fra en rolle som iværksætter og selvstændig konsulent med speciale i lydteknologi, med blandt andet etableringen af høreapparatfirmaet Microsound.
Før det arbejdede han som elektronikleder i Grundfos og udviklingsingeniør og projektleder hos Oticon, inden de forretningsmæssige udfordringer blev hans førsteprioritet. En MBA fra London kom i hus i 1996, og i dag er ingeniørarbejdet gledet i baggrunden til fordel for salg og ledelse.

Embedit fungerer som et udviklings- og konsulenthus med flere end 30 fastansatte samt over 200 tilknyttede freelance-eksperter, der kan trækkes på, når et firma ønsker hjælp til udvikle indlejrede systemer og apparater. Det kan ske ved, at Embedit overtager projektet for firmaet, eller ved at Embedits folk lånes ud til kundens udviklingsafdeling.
- Vi har specialiseret os og har en utrolig erfaren ingeniørgruppe, der i gennemsnit har mere end 15 års erfaring på området. Så vi kan gå ind og assistere virksomhederne med meget specifikke kompetencer, forklarer Søren Louis Pedersen.
For eksempel har Embedit hjulpet Novo Nordisk med at udvikle intelligente insulin-produkter, der selv sørger for at afgive den korrekte dosering.
Medieafspillere fra KiSS og enorme skibsmotorer fra MAN B & W er andre eksempler på produkter, der har fået en hjælpende hånd fra Embedit.

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det søren louis pedersen, der er blevet salgschef for Embedit i Århus.

OriginalModTime: 30-11-2006 14:54:53
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.