It i alting - og nu også i Århus

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 1. december 2006.


Embedit har ansat Søren Louis Pedersen til at indtage Århus-området.

Kaffekopper, der taler sammen med kaffemaskinen, så brygningen løbende kan afpasses til forbruget. Tankerne om pervasive computing - eller ‘it i alting' - var for få år siden ren science fiction, men efterhånden kan hvad som helst forbindes med en chip, en trådløs forbindelse og nogle linjers kode. Og det bliver ikke ved de store tanker. Hos firmaer som Embedit tages visionerne ned på jorden og ind i udviklingslaboratorierne og bliver til mere snakkesaglige og intelligente hverdagsgenstande.
Embedit har specialiseret sig i udviklingen af software og apparater, der skal fungere i andre sammenhænge end med en computer, såkaldt indlejrede systemer. Nu er jagtmarkerne udvidet med en afdeling i Århus, ud over basen i Herlev og kontoret i Sønderborg.

Søren Louis Pedersen er blevet ansat som salgschef til at stå for den nye århusianske afdeling, der skal pleje og udvide kundebasen, men også udnytte den vækst inden for pervasive computing, som regionen kan byde på.
- Der sker meget i Midt- og Nordjylland på dette område, og der er mange nystartede firmaer. Så det er oplagt, at vi er til stede her. Min opgave bliver at udbrede kendskabet til os her i regionen, siger Søren Louis Pedersen.
Han kommer fra en rolle som iværksætter og selvstændig konsulent med speciale i lydteknologi, med blandt andet etableringen af høreapparatfirmaet Microsound.
Før det arbejdede han som elektronikleder i Grundfos og udviklingsingeniør og projektleder hos Oticon, inden de forretningsmæssige udfordringer blev hans førsteprioritet. En MBA fra London kom i hus i 1996, og i dag er ingeniørarbejdet gledet i baggrunden til fordel for salg og ledelse.

Embedit fungerer som et udviklings- og konsulenthus med flere end 30 fastansatte samt over 200 tilknyttede freelance-eksperter, der kan trækkes på, når et firma ønsker hjælp til udvikle indlejrede systemer og apparater. Det kan ske ved, at Embedit overtager projektet for firmaet, eller ved at Embedits folk lånes ud til kundens udviklingsafdeling.
- Vi har specialiseret os og har en utrolig erfaren ingeniørgruppe, der i gennemsnit har mere end 15 års erfaring på området. Så vi kan gå ind og assistere virksomhederne med meget specifikke kompetencer, forklarer Søren Louis Pedersen.
For eksempel har Embedit hjulpet Novo Nordisk med at udvikle intelligente insulin-produkter, der selv sørger for at afgive den korrekte dosering.
Medieafspillere fra KiSS og enorme skibsmotorer fra MAN B & W er andre eksempler på produkter, der har fået en hjælpende hånd fra Embedit.

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det søren louis pedersen, der er blevet salgschef for Embedit i Århus.

OriginalModTime: 30-11-2006 14:54:53




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

14. maj 2025 | Læs mere