Dansker i Dell-toppen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. december 2006.


Henrik Thomsen er blevet chef for Dell i Norden og Benelux.

Endnu en dansker er at finde blandt topposterne på den internationale it-scene. 50-årige Henrik Thomsen er blevet forfremmet til øverste chef for Dell i region Norden og Benelux, der i alt dækker syv lande. Han rykker op fra en post som vice president for Home & Small Business, hvor han primært arbejdede med salget til private og små virksomheder i Norden og Central- og Sydeuropa. Det foregik på Dellsk vis over nettet og telefonen, mens han også skal styre en mere traditionel salgsorganisation, der betjener storkunderne.
Men hvad mere kan der gøres hos et firma, der allerede sidder tungt på den globale førsteplads i salg af it-udstyr?
- Udfordringen bliver fortsat at vokse med en forretning, der i mange lande har en stor markedsandel i forvejen. Vi bliver nødt til at bevæge os ind på områder, hvor vi ikke har haft så meget salg før. Blandt andet skal vi have mere turbo på solutions-området, altså på at sælge hele it-løsninger. Samlede printløsninger og hele imaging-området skal vi også gøre mere ved, vurderer Henrik Thomsen.
Selvom landene i hans region minder en hel del om hinanden - det var derfor, de blev lagt i samme region ved den nye inddeling - er der forskelle.
- Nogle lande har vi bedre fat i end andre, og det hænger typisk sammen med, hvor længe vi har været i de enkelte lande. Holland er nok der, vi har bedst fat, mens vi i Finland, hvor vi ikke har været så længe, ikke er på samme niveau. Der har vi ikke haft salget til private og små virksomheder til at skabe awareness om Dell. Men Finland er på den anden side det land, hvor vi vokser hurtigst nu, siger Henrik Thomsen.

Med et Dell-logo på visitkortet siden 1998 kender Henrik Thomsen en del til de markeder, han nu har fået ansvaret for, fra tidligere job i firmaet. Men opgaverne før han blev regionschef bragte ham længere væk fra Danmark.
- Det var mere eksotiske lande, jeg opererede i før - for eksempel var jeg med til at sætte call-centre op i Marokko, Slovakiet og Indien. Ikke fordi de køber mange Dell-computere i de lande, men fordi de taler engelsk, tysk og fransk. Så fra Marokko kan vi bygge ind til Europa og betjene de franske kunder, mens inderne kan betjene englændere og amerikanere, forklarer Henrik Thomsen.
Selvom han vil have omtrent lige så mange rejsedage i det nye job som før, kan han glæde sig over, at det bliver kortere ture fremover.
- København er jo dejligt placeret midt i regionen. Så nu vil jeg kunne nå hjem til aftenkaffen. Hvis jeg altså drak kaffe - men så kan jeg nå at tage en kold aftenpilsner, smiler Henrik Thomsen.

Computerworld taler med en person, der er er rykket videre i karrieren, for at høre mere om jobskiftet. I denne uge er det Henrik Thomsen, der er blevet øverste chef for Dell i region Norden og Benelux.

OriginalModTime: 14-12-2006 12:50:07
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.