Fyrtårnene fra tv-festivalen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. august 2007.


Mediernes beskyttelse i Grundloven stiller krav til det, de sender ud.
Til årets tv-festival.dk på Det Ny Teater i København herskede der i modsætning til tidligere år en underlig mathed. Som om hele branchen holder vejret og venter på bedre tider i DR og på en ny direktør på TV2. På trods af denne mathed står der dog et par fyrtårne og stråler. De vil ændre den danske tv-branche og berettiger måske til at stille spørgsmål ved, om det stadig er relevant at holde mediespecifikke festivaler, eller om man skulle tage skridtet fuldt ud og samle hele mediebranchen?
Et af de fyrtårne, som står klarest for mig og stråler i denne tv-tåge af programmer, er "Why Democracy". Efter at have forvisset mig om, at det ikke var den engelske oversættelse af Alf Ross's klassiker "Hvorfor Demokrati" blev jeg fuldstændig forført at dette fantastiske projekt, som Mette Hoffman Meyer fra DR og Mette Heide fra Steps International barsler med.

"Why Democracy" er et projekt mellem 38 broadcastere fra hele verden med dertil følgende 150 millioner seere. Det er en af de største mediefaktuelle begivenheder nogensinde. Det bærende element i "Why Democracy" er 10 film lavet af uafhængige filmproducenter fra så forskellige lande som Kina, Indien, Japan, Libyen, USA, Egypten, Bolivia, Danmark og Rusland. Alle film behandler på hver deres vis temaet demokrati, og de er lavet med henblik på at uddanne og sprede viden om demokrati rundt omkring i verden. Som sådan er det også det første egentlig globale medieprojekt.
Projektet har allieret sig med avisen Metro (MetroXpress), som udkommer i 23 lande rundt omkring i verden i over 80 udgaver. Her svarer 500 mere eller mindre kendte på 10 brændende spørgsmål om demokrati. Ved siden af aftalen med Metro er der også indgået aftale med www.myspace.com og Joost, som også vil vise filmene. Den virale markedsføring - og det kommer der meget af - er organiseret globalt fra et hus i Sydafrika, hvor en lille gruppe af unge fra hele verden hjælper med at distribuere det gode budskab. Dertil kommer blogs, mobile biografer, som vil rejse blandt andet Afrika tyndt og diverse events. Klik selv ind på www.whydemo­cracy.net og læs mere om projektet. Eller kig med 8. oktober, hvor projektet går i luften på DR2.

Et andet fyrtårn, der tegnede sig på tv-festival.dk, var Ekstra Bladet, der ikke alene med EBTV viser nye veje
i dagbladsbranchen, men også i samarbejdet med TV3 ­laver ny undersøgende journalistik. Med programmet "Velkommen på forsiden" kombineres traditionelle kompetencer fra formiddagsavisen med tv's virkemidler og form.
De to meget forskellige initiativer har det til fælles, at har man en god historie, så er det muligt at sprede den på tværs af platforme og på tværs af brands. Begge initiativer vidner også om, at alt ikke behøver at være markedsstyret for at blive en succes eller være noget særligt. Og midt i en tv-verden med rigtig mange underholdnings- og livsstilsprogrammer er det godt at se nogle, der vil noget andet.

Tom Plate, der er en af stjernerne i den amerikanske medieverden skriver i sin bog "Confessions of an American Media Man": "If the goal of a media company is no different from the goal of a soap conglomerate, why should a media company operate with the benefit of Firs Amendment protection? Think about it."
Efter tv-festivalen er det godt at vide, at der stadig er mediefolk, der ser det som deres forpligtigelse at leve op til dette princip.

OriginalModTime: 30-08-2007 13:38:10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere