Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. august 2007.

Softwarehuset Trifork er i en fase
af opkøb og børs-­
notering. Det er det helt rigtige tidspunkt mener eksperter. Pengene fra noteringen skal bruges til opkøb.
vækst
Af Melihat Zengin
Softwarehuset Trifork gør det helt rigtige, når det springer over lilleput-børsen First North og direkte ind på OMX.
Det mener Michael Bjergby, der er finansanalytiker hos Dansk Aktie Analyse A/S.
"Det viser, at man er seriøs og tænker stort. Det er et godt signal at sende. Man kommer på OMX, hvis man kan det. Hvis man ikke kan, tager man på First North," understreger Michael Bjergby, der tror, at Trifork straks vil gå i gang med opkøb efter noteringen.
Og det er netop meningen.
"Det, vi får ind fra børsnoteringen, skal selvfølgelig sættes i arbejde. Det skal ikke bare stå på en bankbog. Noget af det skal bruges til opkøb eller investering i andre virksomheder," siger Jørn Larsen, administrerende direktør for Trifork.
Direktør for IDC Per Andersen mener, at tidspunktet er det helt rigtige for en børsnotering.
"Det er et relativt godt marked. For fem år siden var økonomien så dårlig, at folk droppede deres projekter. Men i dag er projekterne kommet tilbage, og det er et godt vækstområde at lave og sælge løsninger for folk," siger han.
Mærker ikke konkurrence
Den århusianske nichevirksomhed, der arbejder med finansielle projekter i java, leverer både konsulentydelser og færdige løsninger, og derfor frygter Trifork ikke konkurrerende systemudviklingshuse som Capgemini.
"På den samlede forretning er der ikke så mange konkurrenter, der ligner os på den måde, vi har valgt at strukturere det på," siger Jørn Larsen.
Trifork klarer sig rimelig godt på det internationale marked, fordi det er kendt i kredse, der arbejder med java-udvikling. Virksomheden, der lever af spidskompetencer, klarer sig også godt herhjemme, hvor de fleste aktiviteter foregår.
Trifork - der sidste år havde et overskud på 3,8 millioner kroner - vurderer, at der er et ganske betydeligt og hurtigt voksende internationalt marked for Triforks løsninger og produkter.
"Markedet er og har været meget gunstigt. Derfor er konkurrencen ret svag, så man mærker ikke så meget til den i øjeblikket. Der er mere efterspørgsel, end der er udbud," fortæller administrerende direktør og stifter Jørn Larsen.
Styrker it-sikkerheden
For at styrke sikkerheden har Trifork indgået alliance med PremiTech, hvis produkt, Performance Guard, bliver implementeret i Triforks løsninger og ydelser. Performance Guard er et it-management program til slutbrugere.
"Det er bredt kendt, at der er mange problemer med it-løsninger, og de bliver kun større og større, for kravene til løsningerne vokser hele tiden. Derfor er det et område, vi vil styrke," siger Jørn Larsen, der tror, at virksomheden er på rette vej mod international succes.
"Vi ser en spirende efterspørgsel efter danske modeller for offentlig administration, som vi har arbejdet meget med," fortæller direktøren, der er blevet kontaktet af offentlige instanser, som undersøger muligheden for at implementere systemer inden for sundheds-it og centrale registre.
"Danmark er et foregangsland specielt inden for offentlig administration. Det, at vi kun er fem millioner mennesker gør, at vi gør nogle ting ret effektive i forhold til større lande," siger Jørn Larsen, hvis plan er at vokse både organisk og ved primært at opkøbe danske virksomheder
Vil være landsdækkende
Senest har Trifork opkøbt det danske softwareselskab Delta Software i Albertslund for et encifret millionbeløb, hvor opkøbet skal bruges til at gøre Trifork synlig i hovedstadsområdet og på Sjælland. Ifølge Jørn Larsen er planen, at kontoret på Sjælland hurtigt skal optimeres, så det kan tilbyde alle virksomhedens produkter.
"At være landsdækkende er et klart mål. Vi har i et par år haft ønske om at etablere os i hovedstadsområdet og gerne på en måde, så vi når en kritisk masse fra start, hvor der bliver 12 medarbejdere. Vi vil også styrke finansområdet yderligere, og her har Delta en række finansielle kunder, som vi ikke har. Desuden er Delta en ældre virksomhed og har fat i et andet marked. Samtidig får vi også en anden kompetence i huset - det er en rigtig god synergi," fremhæver direktøren, der ikke ønsker at oplyse købesummen for opkøbet af Delta Software og heller ikke, hvilke andre virksomheder, han har i kikkerten.
Problemer på langt sigt
IDC-direktør Per Andersen mener, at opkøb og international ekspansion er en god strategi.
"Det kan bringe én langt at være en virksomhed med spidskompetence. Men den skal også lære at fokusere på markedsvilkår, markedspenetrering, og hvordan man etablerer sig på nye markeder og markedssegmenter. Det er en typisk svaghed ved teknologivirksomheder, som har teknologiske spidskompetencer," advarer Per Andersen og forventer, at Trifork i den nære fremtid vil have en ganske fornuftig vækst.
Men på mellem og langt sigt skal firmaet passe på.
"Selvom de oplever god vækst gennem de næste to, tre år, vil det stadig være en lille virksomhed. Det næste store spørgsmål er, hvordan de bevæger sig fra at være en lille virksomhed til at blive en stor international virksomhed. Det bliver en svær opgave," understreger Per Andersen.

Faktaboks: Børsnoteringen
Til december åbner virksomheden op for unoteret aktiesalg af 750.000 aktier, der bliver sat til salg til kurs 650.

Børsnoteringen skal åbne for en vækststrategi, hvor selskabet vil opkøbe andre danske virksomheder.

Samme fremgangsmetode havde it-virksomhederne Comendo og Mondo, der begge blev børsnoteret sidste år.

Begge virksomheder havde et ønske om at blive større og gik fluks i gang med opkøb lige efter, de blev børsnoteret.

Begge selskabers aktier steg umiddelbart, og der var rift om dem.

Nu er Comendo der, hvor de startede, mens Mondo er faldet ret kraftigt med en kurs, der er halvt så stort som i starten.

I dag er Jørn Larsen en af de største aktionærer i Trifork-koncernen med 46 pct. af aktiekapitalen, mens selskabets tekniske direktør Kresten Krab Thorup ejer 39 pct.

Selskabet forventer en omsætning på 60 millioner kroner i år 2007, en stigning på over 40 procent i forhold til 2006.

De næste tre år forventer virksomheden en stigning i omsætningen på 25 procent årligt.

Billedtekst: ingen bankbog Trifork er
på vej mod en børsnotering,
og pengene skal straks i
arbejde derefter, fortæller
den administrerende
direktør, Jørn Larsen.
Foto: Søren Holm/Chili


OriginalModTime: 30-08-2007 13:55:27

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Gå hjem møde: GDPR og skygge-it

Den 25. maj 2018 skal det hele være på plads! Her skal danske virksomheder leve op til EUs nye regler om databeskyttelse. Hvordan får I både styr på skygge-IT og sikrer brugerne adgang til nettets glæder og dermed de værktøjer, der gør dem mere produktive samtidigt med, at man får styr på IT-sikkerheden, compliance, risk og herunder persondataforordningen? Kom og få svar

21. marts 2018 | Læs mere


Computerworld Summit 2018

Det har aldrig været bedre end nu at være it-professionel. Den teknologiske udvikling brager af sted og kravene til dig er skyhøje. Forventningerne fra forretningen er i top – for også konkurrenter og it-kriminelle nyder godt af de samme teknologiske fordele. Derfor skal du mestre den afgørende digitale transformation, som er omdrejningspunktet for Computerworld Summit 2018.

11. april 2018 | Læs mere


Software asset management - få styr på dine applikationer og undgå dyre overraskelser

På seminaret får du kendskab til best practice inden for Software Asset Management, som giver dig den bedste mulighed for at styre, indkøbe, vedligeholde og afvikle software i din organisation eller virksomhed.

17. april 2018 | Læs mere

mest debaterede artikler

Premium
“Det er supergodt at overskride budgetterne. For faktum er, at man bliver klogere undervejs”
Meldingen er klar, når it-professor Stephen Alstrup skal levere opskriften på gode it-projekter i det offentlige. Budgetterne skal overskrides, og kravspecifikationerne skal gøres løsere. "Der er rigtig mange gode it-projekter, der har haft budgetoverskridelser. Det giver et meget stift forhold til leverandørerne, når man ikke kan lave budgetoverskridelser," siger han.
Computerworld
Rygte: Amazon opruster - kan være på vej til at åbne kæmpe-webshop i Danmark
Amazon kan være på vej til at åbne webshop i Danmark - måske allerede inden sommer.
CIO
Ansættelsen af ny CIO fik Jyske Bank til at hæve lønnen til hele direktionen: Så meget tjener en top-CIO i dag
Jyske Bank hævede lønnen til topchef Anders Dam og resten af selskabets direktion betydeligt, da selskabet i sommer ansatte top-CIO’en Peter Schleidt, der kom fra TDC. Grund: Peter Schleidt fik i TDC en højere løn end Anders Dam.
Job & Karriere
Facebook søger medarbejdere til kæmpe-datacenter i Odense - se de ledige stillinger her
Facebook søger nye medarbejdere til selskabets kæmpedata-center i Odense, der efter planen skal åbne i 2020. Se her, om du kan komme i betragtning.
White paper
Hvilken slags CRM understøtter bedst din forretning?
Hvordan vælger jeg det rigtige CRM-system? Hvad skal jeg prioritere? Denne guide giver dig et solidt grundlag for at vælge det CRM-system, der understøtter netop din virksomhed og jeres processer bedst – og som støtter op om arbejdet med bl.a. salg, marketing og service gennem den samlede kunderejse. Du får også konkrete og brugbare tips til, hvordan du øger sandsynligheden for, at CRM bliver en naturlig og selvfølgelig del af dine medarbejderes dagligdag. Hvilket jo er grundlaget for, at det samlede CRM-projekt bliver til en succes.