Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Traen vender blikket mod udlandet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld Top 100 d. 28. september 2007.


Opkøb og organisk vækst sendte i 2006 it-selskabet Traens omsætning i vejret med 143 procent. Nu vender Traen blikket mod udlandet i jagten på yderligere vækst. Første skridt er et nyt kontor i London og næste stop er Østrig.

Det går stærkt hos it-selskabet Traen, som efter ni års levetid er blevet til en mini-koncern med vokseværk.
Selskabets omsætning skød således i vejret med 143 procent i 2006, hvilket placerer Traen blandt landets hurtigst voksende it-selskaber. Traens omsætning voksede fra 52,3 millioner kroner i regnskabsåret 2005/06 til 127,2 millioner i 2006/07.
Traen er specialist inden for informationshåndtering, og selskabet var i en årrække mest kendt for det Elektroniske Sags- og Dokumenthåndteringssystem (ESDH) Acadre.
Forretningen fik en vitaminindsprøjtning, da Acadre blev blåstemplet af det offentlige og blev en del af FESD-projektet, som er et fællesoffentligt indkøb af ESDH-systemer. De offentlige myndigheder - og i særdeleshed de nye storkommuner - har nemlig stået i kø for at købe ESDH-systemer, og det er en af forklaringerne på Traens voldsomme vækst.
"Kommunalreformen skubber stadig godt på omsætningen, men også opkøbet af Ementor Danmark har klinget godt i kassen," siger Kenn Petersen, koncernchef, Traen Gruppen, når han skal forklare væksten.
Han stiftede selv Traen i 1998, hvor fokus var rettet mod forhandling af ESDH-systemer, men FESD-godkendelsen og væksten har givet Traen mulighed for at udvide forretningsfokus yderligere. Og det er blandt andet sket gennem strategiske opkøb.
Indtil videre har Traen haft pungen oppe af lommen for at få fat i ESDH-delen af Unisys, ligesom Sitecore-specialisten Addition også er kommet til. I december 2006 blev Ementor Danmark, der har fokus på SOA-baserede projekter i den statslige sektor, en del af Traen Gruppen. Og endelig er scanningsfirmaet Edmware og svenske Intelligo kommet til i løbet af 2007. Dertil kommer nok et par opkøb i 2007, forventer Kenn Petersen.
Et vigtigt element i Traens strategi er organisk vækst inden for selskabets software- og konsulentydelser til det kommunale marked.
Med opkøbet af Ementor har Traen dog også fået et solidt fodfæste på markedet for tilskudsadministrationssystemer. Der er stort set ikke andre leverandører, fortæller Kenn Petersen, der kalder det en rigtig god forretning.
Den succes vil Traen fremover forsøge at kopiere i udlandet, hvor eksempelvis EU"s forretningsprocesser omkring tilskudsordninger åbner op for et stort marked.
"Vi har lige åbnet kontor i London. Næste skridt er møder med de østrigske myndigheder, der har udvist interesse for Traens produkter, men alle EU-landene skal administrere tilskudsordningerne, så jeg har store forventninger til det marked," siger Kenn Petersen.
I 2007 forventer Traen at nå en kvart milliard kroner i omsætning primært via organisk vækst.
Traen Gruppen har i dag i alt 185 ansatte. Dertil kommer 95 i Ementor Danmark og 80-90 medarbejdere tilknyttet koncernens udviklingsaktiviteter i Indien, Rumænien og Ukraine.

Billedtekst:
Kommunalreforne har været en god forretning for Traen, fortæller administrerende direktør Kenn Petersen.

OriginalModTime: 27-09-2007 14:20:46




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere