It-branchens årlige eftersyn

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 28. september 2007.


200 deltagere var med til at kåre Danmarks bedste it-virksomheder.

Der var ikke bare blomster, diplomer og gyldne plaketter, da Computerworld holdt det årlige forretnings-eftersyn af it-branchen i forbindelse med offentliggørelsen af Top 100 2007. De 200 deltagere på Marketenderiet i Valby onsdag eftermiddag fik også ris, roser og gode råd med hjem.
Cees Koetsier kunne på vegne af Kontron tage Årets Soverereign med hjem, fordi Kontron i år topper listen over Danmarks bedste it-virksomheder målt på en vægt med lodderne vækst i omsætning, afkastningsgrad, overskudsgrad og effektivitetsgrad.
15 andre virksomheder kunne også tage Sovereign med hjem i deres kategorier.
Men Computerworld Top 100 er blevet til på baggrund af regnskabstal for 2006, og derfor blev kåringerne sat i perspektiver af fire indlæg med titlerne Fremtidens it-jobmarked, Fremtidens TDC, Fremtidens it-kunde og Fremtidens it-leder.
Udlændingepakke
Her fik deltagerne strategiske input fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, koncernchef Jens Alder fra TDC, Årets CIO 2007 Kenneth Egelund Schmidt fra Danfoss og fremtidsforsker Patrick Damsted fra Instituttet for Fremtidsforskning.
Claus Hjort Frederiksen løftede lidt af sløret for, hvordan regeringen som en del af næste folketingsårs lovkatalog vil gøre en målrettet indsats for at skaffe udenlandske medarbejdere til de 3.000 tomme stole, der var i it-branchen, da beskæftigelsesministeren sidst opgjorde tallet i foråret - og de 58.000 ubesatte job i dansk erhvervsliv generelt.
"Prøv nu også at lade være med at ville have en akademiker til en opgave, som godt kan løses af medarbejdere med en anden uddannelse," lød opfordringen fra ministeren. Men han erkendte blankt, at det skal være nemmere at rekruttere udenlandske medarbejdere.
It-direktør Kenneth Egelund Schmidt fra Danfoss blev i foråret kåret til Årets CIO. Han gav branchen en venlig, men bestemt opsang fra kundesiden.
"De rette oplevelser giver tillid og skaber grundlaget for kvalificering som strategisk leverandør," sagde han og gjorde det klart, at han alt for ofte møder leverandører, som ikke har gennemtænkt, hvordan de får de ekstra fem minutter, der åbner døren til det strategiske samarbejde.
Den bold blev spillet videre af Patrick Damsted fra Instituttet for fremtidsforskning, der tegnede et billede af en fremtid, hvor it-ledere kommer til at træffe endnu flere oplyste fravalg.

Billedtekst1:
Forhandlere Adm.dir. Lars Braüner fra Computerstore kunne atter en gang høste hæder som Danmarks bedste forhandler. Det samme skete i 2005.

Billedtekst2:
distributør Rosenmeier Electronics blev kåret som Danmarks bedste distributør. Den Nørresundby-baserede distributør-veteran var repræsenteret ved Joen Rosenmeier.

Billedtekst3:
Drift og udvikling Jesper Bak Olesen tog imod prisen for TDC Hosting, der blev nummer et i servicekategorien Drift og udvikling.

Billedtekst4:
systemintegratorer Segmenta vandt sidste år den samlede Top 100 pris. I år kunne partner Thomas Stolborg hente førstepladsen i servicekategorien Systemintegratorer.

Billedtekst5:
supervinder Mads Middelboe kunne på vegne af TDC Mobil hente priserne i kategorierne Supersværvægt og prisen som Danmarks bedste Tele- og internetselskab.

Billedtekst6:
Basissoftware Kim Breum-Christensen og Hans Hasselby-Andersen modtager diplom, Sovereingmønt og blomster som det synlige bevis på, at Texas Instruments er landets bedste basissoftware-hus.

Billedtekst7:
branchesoftware Direktør-duoen Ole Smedegaard og Morten Schantz var på pletten, da deres selskab Schantz Data modtog prisen som Danmarks bedste branchesoftware-selskab.

Billedtekst8:
vinder Simcorp løb med sværvægtstitlen, der dækker virksomheder med en omsætning højere end 500 millioner kroner, men under en kroner. Rikke Dalager tog imod prisen.

Billedtekst9:
konsulenthuse Netcompany toppede listen blandt konsulenthusene i servicekategorien. Torben Arrent tog imod prisen for selskabet, der sidste år blev solgt til kapitelfonden Axcel.

Billedtekst10:
Desktop Michael Cens modtog prisen på vegne af Mermaid Technolgy, der efter en større turnaround modtog prisen for landets bedste hardwareselskab inden for hardwarekategorien.

Billedtekst11:
forretningssoftware Adm.dir. Stein Bagger med de synlige beviser på, at IT Factory løb med prisen som Danmarks bedste it-selskab inden for kategorien forretningssoftware.

Billedtekst12:
ERP Salgsdirektør Helle Winther var SAP Danmarks repræsentant, da selskabet atter en gang vandt prisen som Danmarks bedste ERP-selskab.

Billedtekst13:
dobbeltvinder Kontron Technologies blev bedste it-virksomhed og bedste virksomhed i kategorien Storage og industriel hardware. Adm.dir. Cees Koetsier tog imod.

OriginalModTime: 27-09-2007 13:30:13




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere