Artikel top billede

Gratis app gør dig til kørende iPhone-bogholder

Dansk producent af online bogholderiløsninger tilbyder gratis applikation til iPhone, som forbinder manden i marken med virksomhedens økonomisystem.

Danske e-conomic, som leverer SaaS-baserede (software as a service) regnskabsløsninger, tilbyder sine kunder gratis en iPhone-applikation, som er fuldt integreret med økonomisystemet.

"Brugerfladen er så enkel, at alle kan være med. Alt, hvad der foretages på iPhonen registreres i selve e-conomic-systemet," forklarer Torben Frigaard Rasmussen, administrerende direktør for e-conomic.

Selskabet har 28.000 små og mellemstore virksomheder som kunder, heraf har de 24.000 hjemme i Danmark.

Med iPhone-applikationen kan kørende medarbejdere oprette kunder, udarbejde og sende fakturaer og bogføre det hele 'on the fly'. Ved at bogføre et tilbud eller sende en faktura fra mobiltelefonen, mens de er hos kunden, sparer medarbejderne tid og dobbeltarbejde.

Altid lige ved hånden

Det essentielle for de selvstændige og mindre virksomheder er ifølge Torben Frigaard, at de med applikationen sparer tid, fordi de altid har deres økonomisystem lige ved hånden og adgang til nøgletallene 24 timer i døgnet.

"Derudover undgår de dobbeltarbejde, fordi de kan afslutte tilbud og fakturaer ude hos og sammen med kunderne," siger Torben Frigaard Rasmussen.

Der findes mange andre iPhone-løsninger i samme stil, men de kræver ifølge e-conomic-direktøren, at der er en tredjeparts komponent installeret på server. Applikationen er gratis, men brugerne skal ind i Apples Appstore for at hente den.

"Vi har selv udviklet applikationen i samarbejde med et århusiansk firma, Onlimited, som er kunde hos os i forvejen," siger Torben Frigaard Rasmussen, der er overbevist om, at de mobile løsninger bliver en stadig vigtigere del af eksempelvis bogholderisystemer.

På vej med Android-app

Ud over iPhone-applikationen er e-conomic også på vej med en lignende app til Android-platformen og forventer på lidt længere sigt, at disse mobile initiativer vil have en positiv effekt på både top- og bundlinje. Sidste år omsatte koncernen e-conomic international for 42 millioner kroner, mens forventningen i år er at runde 50 millioner kroner i omsætning, hvilket svarer til en fordobling af koncernomsætningen på to et halvt år.

"Indtjeningen er stadig kun et estimat, men jeg forventer, at vi når 10 procent EBITDA, som er resultat før renter, skat og af- og nedskrivninger," siger Torben Frigaard Rasmussen.

På bundlinjen er forventningerne ifølge direktøren ikke særlig store, men det hænger sammen med, at e-conomic "kanaliserer de penge, vi tjener på driften ind i udviklingen af nye tiltag som iPhone-applikationen, opdyrkning af nye markeder og den stadige udvikling af vores eksisterende platform."

Den samlede e-conomic-koncern bestod i 2009 af selskaber i Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Spanien og Tyskland.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?