Udviklere skrotter OpenOffice til fordel for LibreOffice

Udviklerne vælter væk fra OpenOffice-projektet, efter Oracle har overtaget kontrollen.

Computerworld News Service: Yderligere 39 bidragsydere forlader OpenOffice.org-projektet på grund af Oracles holdning til organisation og ledelse.

Bidragsyderne, som først og fremmest kommer fra det tysktalende OpenOffice-fællesskab, består af oversættere, marketingsfolk, kvalitetstestere og mindst en udvikler.

De vil i stedet slå følge med tilhængerne af The Document Foundation, som blev grundlagt i september for at fortsætte projekterne uden for OpenOffice, som nu er kommet under Oracles ledelse.

Du kan læse mere om det nye projekt her.

Projektet er forældreløst
"Det tyske OpenOffice-projekt er blevet mere eller mindre forældreløst nu," siger Charles Schulz, der er talsmand for The Document Foundation.

Den open source-baserede produktivitetspakke kom under Oracles kontrol i forbindelse med virksomhedens opkøb af Sun Microsystems tidligere i år.

Oracle har flere gange pointeret, at selskabet planlægger at fortsætte projektet, men overgangen har været præget af en del spændinger.

Søndag skrev bidragsyderne et åbent brev, hvor de fortæller, at de planlægger at tilslutte sig LibreOffice, som er en ny distribution af OpenOffice.org under The Document Foundations kontrol.

De henviser i brevet til "unødvendige misforståelser" fra Oracles side og til virksomhedens manglende ledelse af projektet. De understreger, at det er nødvendigt med forandring, hvis projektet skal udvikle sig.

"Selv om det gentagne gange er blevet understreget, at der vil være et samarbejde på det tekniske plan, og at forandringer er mulige, så har Oracle ikke udvist nogen som helst tegn på, at virksomheden er klar til at ændre mening i forhold til projektets organisation og ledelse," skriver bidragyderne.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.