Ballmer vil have klare dataregler i Europa

Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, anmodede torsdag Europa om at samstemme reglerne angående privacy og bevaring af data, idet hans virksomhed skubber på med nye datatjenester over nettet.

Computerworld News Service: Microsoft investerer for tiden tungt i datacentre og cloud computing-services og i det lys påpeger Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, et behov for klare regler, der beskriver ansvaret hos virksomheder, der tilbyder den slags tjenester.

"Vi har brug for noget hjælp fra regeringerne," siger Ballmer.

"Vi har brug for klare regulatoriske rammer, der gør det muligt for innovationen at fortsætte."

Ballmer kom med disse bemærkninger under en rundbordssamtale ved Government Leaders Forum i London, som handlede om de it-udfordringer, de europæiske regeringer står overfor, og som var sponsoreret af Microsoft.

Også blandt andre Storbritanniens vicepremiereminister, Nick Clegg, og vice president for Europa-Kommissionen og kommissær for EU's Digitale Agenda, Neelie Kroes, deltog i denne vidtrækkende debat, der kom ind på både statslig brug af it, digital sundhed og ophavsret.

Under debatten påpegede Ballmer, at en svensk virksomhed, der udvikler en sundhedsapplikation, der bruger datacentre i Finland men tilbyder services til borgere i Storbritannien har brug for at have nogle klare regler at forholde sig til angående datasikkerhed og privacy.

"Der er brug for et samlet framework," fremhæver Balllmer.

"Vi har brug for at vide, hvilket ansvar og hvilke forpligtelser, der er."

Kroes brugte rundbordssamtalen til at påtale, hvorfor Europa har brug for det, der kaldes et "indre digitalt marked", hvor de regulatoriske forskelle mellem EU's medlemslande på områder som ophavsret på nuværende tidspunkt forhindrer lovlige tværstatslige musiktjenester. Der findes et "ulovligt indre marked" for musik på tværs af Europa på grund af piratvirksomhed, påpeger hun.

Europa-Kommissionen er i gang med at ændre reglerne for ophavsret og licensering på tværs af grænserne. Det er en sag, der er en del af den Digitale Agenda, som er en femårs telekommunikationsplan, der blev afsløret i maj og som handler om sager lige fra udbredelsen af bredbånd til landenes digitale sikkerhedsberedskab.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 1

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

02. juni 2020 | Læs mere


Digitalt event: Få mere ud af Dynamics 365 - Del 2

En formiddag med fokus på Microsoft Dynamics 365. Bliv klogere på de nye muligheder og få inspiration til, hvordan du får endnu mere forretningsmæssig værdi med Microsoft's cloud-baserede forretningsapplikationer.

03. juni 2020 | Læs mere


Online webinar: Automatisering i dit datacenter – deltag og se hvordan!

Den der ikke automatiserer, repeterer hver gang. Med Ansible Tower får du dokumenteret og versioneret infrastrukturen, og du får mulighed for at lave udviklings- og testmiljøer. Se hvordan du gør i praksis.

03. juni 2020 | Læs mere


Premium
Her er forårets mest lovende computere
2020 er en lovende årgang, når det gælder bærbare maskiner. Overraskende mange af dem er endda velegnede til de fleksible arbejdspladser, som corona-pandemien dikterer.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Sådan får du overblikket over hele dit it-landskab
Få adgang til seks konkrete use cases og fokusområder der hjælper dig med at skabe overblik over dit samlede it-landskab. For hver use case er der en række gode spørgsmål, du bør stille dig selv og erfaringer du kan lære af. Blandt andet erfaringer med overraskende opdateringer, ældre enheder eller ukendte enheder på netværket.