Artikel top billede

Ballmer vil have klare dataregler i Europa

Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, anmodede torsdag Europa om at samstemme reglerne angående privacy og bevaring af data, idet hans virksomhed skubber på med nye datatjenester over nettet.

Computerworld News Service: Microsoft investerer for tiden tungt i datacentre og cloud computing-services og i det lys påpeger Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, et behov for klare regler, der beskriver ansvaret hos virksomheder, der tilbyder den slags tjenester.

"Vi har brug for noget hjælp fra regeringerne," siger Ballmer.

"Vi har brug for klare regulatoriske rammer, der gør det muligt for innovationen at fortsætte."

Ballmer kom med disse bemærkninger under en rundbordssamtale ved Government Leaders Forum i London, som handlede om de it-udfordringer, de europæiske regeringer står overfor, og som var sponsoreret af Microsoft.

Også blandt andre Storbritanniens vicepremiereminister, Nick Clegg, og vice president for Europa-Kommissionen og kommissær for EU's Digitale Agenda, Neelie Kroes, deltog i denne vidtrækkende debat, der kom ind på både statslig brug af it, digital sundhed og ophavsret.

Under debatten påpegede Ballmer, at en svensk virksomhed, der udvikler en sundhedsapplikation, der bruger datacentre i Finland men tilbyder services til borgere i Storbritannien har brug for at have nogle klare regler at forholde sig til angående datasikkerhed og privacy.

"Der er brug for et samlet framework," fremhæver Balllmer.

"Vi har brug for at vide, hvilket ansvar og hvilke forpligtelser, der er."

Kroes brugte rundbordssamtalen til at påtale, hvorfor Europa har brug for det, der kaldes et "indre digitalt marked", hvor de regulatoriske forskelle mellem EU's medlemslande på områder som ophavsret på nuværende tidspunkt forhindrer lovlige tværstatslige musiktjenester. Der findes et "ulovligt indre marked" for musik på tværs af Europa på grund af piratvirksomhed, påpeger hun.

Europa-Kommissionen er i gang med at ændre reglerne for ophavsret og licensering på tværs af grænserne. Det er en sag, der er en del af den Digitale Agenda, som er en femårs telekommunikationsplan, der blev afsløret i maj og som handler om sager lige fra udbredelsen af bredbånd til landenes digitale sikkerhedsberedskab.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere