Ballmer vil have klare dataregler i Europa

Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, anmodede torsdag Europa om at samstemme reglerne angående privacy og bevaring af data, idet hans virksomhed skubber på med nye datatjenester over nettet.

Computerworld News Service: Microsoft investerer for tiden tungt i datacentre og cloud computing-services og i det lys påpeger Microsofts koncernchef, Steve Ballmer, et behov for klare regler, der beskriver ansvaret hos virksomheder, der tilbyder den slags tjenester.

"Vi har brug for noget hjælp fra regeringerne," siger Ballmer.

"Vi har brug for klare regulatoriske rammer, der gør det muligt for innovationen at fortsætte."

Ballmer kom med disse bemærkninger under en rundbordssamtale ved Government Leaders Forum i London, som handlede om de it-udfordringer, de europæiske regeringer står overfor, og som var sponsoreret af Microsoft.

Også blandt andre Storbritanniens vicepremiereminister, Nick Clegg, og vice president for Europa-Kommissionen og kommissær for EU's Digitale Agenda, Neelie Kroes, deltog i denne vidtrækkende debat, der kom ind på både statslig brug af it, digital sundhed og ophavsret.

Under debatten påpegede Ballmer, at en svensk virksomhed, der udvikler en sundhedsapplikation, der bruger datacentre i Finland men tilbyder services til borgere i Storbritannien har brug for at have nogle klare regler at forholde sig til angående datasikkerhed og privacy.

"Der er brug for et samlet framework," fremhæver Balllmer.

"Vi har brug for at vide, hvilket ansvar og hvilke forpligtelser, der er."

Kroes brugte rundbordssamtalen til at påtale, hvorfor Europa har brug for det, der kaldes et "indre digitalt marked", hvor de regulatoriske forskelle mellem EU's medlemslande på områder som ophavsret på nuværende tidspunkt forhindrer lovlige tværstatslige musiktjenester. Der findes et "ulovligt indre marked" for musik på tværs af Europa på grund af piratvirksomhed, påpeger hun.

Europa-Kommissionen er i gang med at ændre reglerne for ophavsret og licensering på tværs af grænserne. Det er en sag, der er en del af den Digitale Agenda, som er en femårs telekommunikationsplan, der blev afsløret i maj og som handler om sager lige fra udbredelsen af bredbånd til landenes digitale sikkerhedsberedskab.

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
10 ting du bør overveje, når du skal vælge EDI-leverandør
Det behøver ikke være en svær proces at vælge EDI-leverandør, hvis du blot ved, hvad du skal være opmærksom på. Men for mange virksomheder kan det forekomme uoverskueligt at vælge EDI-leverandør. Markedsanalyser peger på især tre bekymringer, som du kan læse mere om i dette whitepaper, hvor vi også giver dig en tjekliste af spørgsmål, du skal stille til leverandører.