Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Consumer Reports: Microsoft Kinect er ikke racistisk

En amerikansk forbrugerorganisation afliver rygter om, at Microsoft Kinect ikke fungerer for spillere af mørkere hudfarve.

Computerworld News Service: Den amerikanske forbrugerorganisation Consumer Reports afliver rygter om, at Microsofts nye produkt Kinect til spilkonsollen Xbox er racistisk. Systemets ydelse varierer ikke i forhold til spillerens hudfarve.

"Kort efter de første anmeldelser af Microsoft Kinect til Xbox blev offentliggjort ud på de små timer natten til fredag, opstod der også en anden historie angående Kinect. Visse anmeldere oplevede tilsyneladende problemer med at få Kinect til at identificere spillere med mørkere hudfarve,"  skriver it-blogger Carol Mangis fra Consumer Reports.

Det populære website, GameSpot, der anmelder computerspil, offentliggjorde en artikel med titlen "Kinect has problems recognizing dark-skinned users?"

Kinect, der er et system til håndfri kontrol af Microsofts spilkonsol ved hjælp af bevægelsessensorer, har problemer med at identificere spillere med mørk hud, hævder GameSpot.

"Mens vi testede Kinect, oplevede to medarbejdere fra GameSpot problemer med systemets ansigtsgenkendelse," skriver GameSpot. "Systemet genkendte sporadisk den ene medarbejder, mens det aldrig var i stand til ordentligt at identificere den anden på trods af gentagne forsøg på kalibrering. Kinect havde dog ingen problemer med at identificere en tredje medarbejder fra GameSpot, der også har mørk hud, og genkendte ham efter kun en enkelt kalibrering. Medarbejdere med lys hud blev konsekvent genkendt i første forsøg."

GameSpot bemærker, at problemet ifølge Microsoft handler om belysningsniveauer. Consumer Reports tog det et skidt videre og testede systemet ved forskellige belysninger.

"Consumer Reports stødte ikke på dette problem med Kinect og dets ansigtsgenkendelse, da vi først testede det, skriver Mangis. "Men det mindede os om et lignede rygte sidste år - som vi også aflivede - om en 'racistisk' bærbar fra HP. Så vi besluttede at teste Microsoft Kinect igen med to spillere med forskellig hudfarve og ved forskellige belysningsniveauer.

"Og her er resultaterne: Login-problemet er relateret til lav belysning og ikke direkte til spillerens hudfarve. Ligesom webkameraet fra HP så har kameraet i Kinect brug for nok lys og kontrast til at afgøre en persons ansigtstræk for at kunne udføre ansigtsgenkendelse og automatisk logge spilleren ind på spilkonsollen.

"Grundlæggende genkendte Kinect begge spillere ved belysningsniveauer, der typisk bruges i dagligstuer om natten, og klarede ikke at genkende nogen af spillerne ved lavere belysning. Indtil videre har vi ikke oplevet, at den ene spiller blev genkendt, mens den anden ikke blev genkendt under samme lysforhold."

"Problemet afholder ingen, heller ikke de der ikke blev identificeret af ansigtsgenkendelses-softwaren, fra at spille Kinect-spil, da systemet kan 'se' og følge spillernes kroppe og bevægelser under alle lysforhold ved hjælp et indbygget infrarødt kamerasystem."

Consumer Reports konkluderer, at Kinects problemer med ansigtsgenkendelse kun udgør et problem i dårligt oplyste lokaler, men at selve gameplayet ikke påvirkes overhovedet "selv i totalt mørklagte lokaler," når spillerne først er logget ind. Consumer Reports anbefaler dog at have for lys tændt for at undgå at komme til skade, da Kinect-spil kræver en stor del kropsbevægelse.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere