Artikel top billede

Apples smartphone-dominans kan brydes

Udviklerne af forretningsapplikationer vil hurtigt begynde at arbejde med andre mobile styresystemer for at helgardere sig mod Apples fokus på forbrugermarkedet, siger analytikere.

Computerworld News Service: Apple oplever for øjeblikket et større momentum inden for mobil applikations-udvikling, men der er stadig plads til andre på markedet, vurderer en rapport, der blev udgivet tidligere i denne måned.
 
Rapporten fra analysehuset Forrester har fået titlen "The Feeding Frenzy over the Mobile Developer Channel".

Analytikere fra virksomheden har under ledelse af Tim Harmon kigget nærmere på Apple og de andre leverandører og noteret deres stærke og svage sider.

Rapporten fokuserer først og fremmest på smartphone- og tablet-markedet.
 
"Apple har så stort et momentum på mobil-markedet, at det ville kræve en større fiasko at ødelægge det, særligt i smartphone-segmentet."

Men Apple tog lang tid om at understøtte Microsoft Exchange, og virksomhedens iPad-tablet mangler vigtige ting som USB-porte.

"Udviklerne af forretningsapplikationer vil hurtigt begynde at arbejde med både et andet og et tredje mobilt styresystem for at helgardere sig mod Apples fokus på forbrugermarkedet."
 
Men hvis krigen om de mobile styresystemer kan sammenlignes med krigen om styresystemer til pc'er, så er Apple det eneste sikre bud, vurderer Forrester.

Konkurrenterne på det marked er for øjeblikket Apple (iOS), Google (Android), HP/Palm (WebOS), Microsoft (Windows Phone 7) og RIM (BlackBerry 6 OS). Ifølge Forrester vil der ende med at stå tre tilbage.
 
Google tiltrækker udviklerne men lider samtidig under virksomhedens "eksperimenterende kultur", siger Forrester.

"Googles open source-baserede styresystem Android har virkelig fanget udviklerne, først og fremmest fordi det ikke koster noget at udvikle til det. Men Google har en tilgang til software-udvikling, der handler om at 'kaste spaghetti op på væggen og se, hvad der hænger fast'. Og der er altså en del af Googles tilbud, som ikke hænger fast, for eksempel Google Wave." 
 
Forvirring blandt udviklere
Microsoft står på samme måde over for en udfordring.

Ud af alle spillerne på smartphone/tablet-markedet har Microsoft den uden sammenligning største udvikler-kanal. Men efter flere års fejltrin med Windows Mobile, vil Microsoft skulle bevise over for udviklerne, at Windows Phone 7 igen er værd at bruge tid og opmærksomhed på.
 
RIM's plan om at bruge et andet styresystem på tablets end på smartphones kan også gå hen og blive et problem.

"Det vil skabe forvirring i udvikler-fællesskabet, både hvis man dropper det ene system og hvis man kører videre med begge. Hvis RIM virkelig vil begrave BlackBerry OS, så skal det gøres snart."

RIM's tablet PlayBook vil køre med BlackBerry Tablet OS.
 
Med overtagelsen af Palm dækker HP nu alle formfaktorer fra servere til smartphones og tabletter. Men HP står også over for forhindringer, mener Forrester.

"HP har gjort alt for lidt for at demonstrere eller bare antyde, hvordan virksomheden vil integrere WebOS med Windows.
Derudover har HP historisk set aldrig rigtig haft forståelse for kulturen i udvikler-kanalen. På den anden side så har Palm en meget energisk udvikler-kanal. HP vil dog skulle arbejde hårdt for at bevise, at virksomheden kan tage hånd om Palms udvikler-kultur."
 
Forrester beskriver desuden situationen med de såkaldte "killer apps" til smartphones.

"Mens traditionelle forretningsapplikationer (for eksempel e-mail) rangerer højt på kundernes investerings-radar, så leder de mobile OS-leverandører stadig efter den næste killer app." 
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere