Artikel top billede

Mobilproducenter bidrager flittigt til Linux-kernen

Flere og flere mobileleverandører bidrager med mere og mere til Linux-kernen.

Computerworld News Service: En stadigt større andel af bidragene til den open source-baserede Linux-kerne kommer nu fra mobilleverandører og leverandører af embedded udstyr, fortæller den årlige rapport fra Linux Foundation.
 
"Stigningen i den andel af Linux-udviklingen, som embeddede/mobile virksomheder eller deres leverandører står bag, afspejler det faktum, at Linux er blevet vigtigere på det mobile marked," skriver Linux Foundation i sin årlige rapport "Linux Kernel Development", som bliver udgivet i denne uge. 
 
Mange bidragsydere
Virksomheder som Nokia, Advanced Micro Devices, Texas Instruments og Samsung har alle bidraget med stadigt mere kode til projektet, fortæller organisationen.
 
Siden version 2.6.30 af kernen blev udgivet i juni 2009, har Nokia bidraget med 1173 rettelser, eller omkring 2,3 procent af alle forandringer i kernen.

AMD har indgivet 860 ændringer, hvilket svarer til omkring 1,7 procent af det samlede antal rettelser, og Texas Instruments har bidraget med 775 ændringer, eller omkring 1,5 procent.
 
Selv om antallet af ændringer, som disse hardware-producenter bidrager med, endnu er forholdsvist beskedent, så er det dog i vækst, og den udvikling afspejler en forandring i Linux-kernens brugerbase, konkluderer rapporten. 

Fundament under Android 
Linux udgør kernen i det populære styresystem Android fra Google, der anvendes i en lang række mobiltelefoner.

Det er desuden også basen i MeeGo, der er udviklet af Intel og Nokia med det formål at bygge et styresystem til små og bærbare enheder.
 
Virksomheder som Sony, Nokia og Samsung anvender også i stadigt højere grad Linux til forbrugerelektronik som videokameraer og tv-sæt.
 
Linux-kernen er skabt af Linus Torvalds og udgør ifølge Linux Foundation et af de "største fælles software-projekter nogensinde."
 
Siden 2005 har mere end 6117 individer fra mere end 600 forskellige virksomheder bidraget til kernen.

Den ikke-kommercielle Linux Foundation, som blev grundlagt i 2007, står for udvikling og håndtering af softwaren.
 
Ud af de kommercielle sponsorer er Red Hat for øjeblikket ledende i forhold til bidrag. Siden version 2.6.30 har virksomheden bidraget med 6219 ændringer, eller omkring 12 procent af det samlede antal rettelser.
 
På andenpladsen ligger Intel med 4037 ændringer, eller omkring 7,8 procent af alle rettelser. Blandt andre store bidragsydere findes blandt andet Novell (2625 ændringer), IBM (2491 ændringer) og Oracle (995 ændringer).
 
Oversat af Marie Dyekjær Eriksen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere