Artikel top billede

"For sjette år i træk kommer vi ud med overskud," siger Jesper Helbrandt, direktør, Digicure.

Sikkerhedsfirmaer er til eksamen en gang om året

Hvis man lever af at teste sikkerheden i betalingsløsninger, skal man til en kostbar eksamen en gang om året og er derudover nødt til at have en ansvarsforsikring til en 60-70.000 kroner.

Digicure i Lyngby er specialiseret i at gennemføre it-sikkerhedsanalyser samt teste svartider og tilgængelighed af forretningskritiske hjemmesider og webapplikationer.

Ifølge selskabet er i gennemsnit 37 procent af alle testede websites utilgængelige i 23 minutter om dagen.

Blandt kunderne er Dancenter, Danske Spil, Dong Energy og Pandora, samt Hillerød Kommune og Nordisk Ministerråd.

Som 'Approved Scanning Vendor' er Digicure én ud af tre danske virksomheder, som er certificeret til at gennemføre periodiske test hos webbutikker, som accepterer betalingskort. De to andre er FortConsult og Nsense.

Eksamen og ansvarsforsikring

Udover at teste og analysere rådgiver Digicure sine kunder om PCI DSS-kravene (Payment Card Industry Data Security Standard) fra de internationale kreditkortselskaber. At leve op til disse krav betyder blandt andet, at Digicure skal til eksamen en gang om året.
 
"At gå op til den eksamen er ret krævende og koster os 50-75.000 kroner. Og vi er også nødt til at have en anseelig ansvarsforsikring, som koster 60-70.000 kroner oven i om året," siger Jesper Helbrandt.

Idéen med forsikringen er, at hvis Digicure godkender en virksomhed, som ikke skulle have været godkendt, så skal der være en at tørre skylden af på rent økonomisk.

Blandt konkurrenter på markedet kan nævnes Immune Security, CSIS, Esec og selvfølgelig de to andre certificerede FortConsult og Nsense.

En halv million til pensionen

I det netop afsluttede regnskab for 2009/10 blev årets resultat på 635.000 kroner, og havde ejerne ikke ekstraordinært sat en halv million ekstra ind på pensionskontoen, havde overskuddet rundet en million kroner.

"Hvis vi lægger den halve million kroner til, som vi afsatte ekstraordinært til pension, så har vi haft en forholdsvis pæn vækst. Ikke mindst hvis vi sammenligner os med, hvordan de fleste andre har klaret sig," siger Jesper Helbrandt, som deler ejerskab og direktørtitel med direktør Michael Lauritzen.

Digicures bruttofortjeneste blev på 5.563.000 kroner, hvilket er 18 procent højere end året før, mens overskuddet landede på godt 600.000 kroner, hvilket er 100.000 mere end året før. Omsætningen vil Helbrandt ikke sige noget om "af konkurrencehensyn", men han siger, at den er "noget højere" end dengang i regnskabsåret 2004/05, hvor omsætningen var i "underkanten af 10 millioner kroner".

Forventningerne til indeværende år er også tegnet op med overskuds-sort.

"Vi har haft vækst i toplinjen i årets første fem måneder på 25 procent, og vi har en god tro på, at den gunstige udvikling fortsætter," siger Helbrandt, som forsikrer, at væksten også slår igennem på bundlinjen - "nok med en 15-20 procent".

Digicures regnskabsår løber fra den 30. juni til den 1. juli.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere