Artikel top billede

Her er årets tre største it-fusere - stem på din 'favorit'

Computerworlds læsere har udpeget tre ud af mange indstillede kandidater til Årets It-fuser 2010. Her kan du stemme på den af de tre, der skal løbe med vanæren.

Læserne har nu udpeget tre kandidater til Årets It-fuser 2010.
 
De tre kandidater er:

- Rejsekortet

- Den digitale tinglysning

- NemID. 

Stem på din kandidat til Årets It-fuser 2010

Skatter ikke ekstraskat

Udover de tre kandidater med flest nomineringer, som du kan stemme på her, har Computerworld-læserne været flittige med at hamre deres kritik ned i tastaturet.
 
Indførelsen af multimedieskatten har eksempelvis også været en tur gennem vridemaskinen, og en læser karakteriserer skatten på følgende måde:
 
"Min nominering er helt klart multimedieskatten. Det er blot endnu et tåbeligt forsøg på at flå penge ud af folk, der ønsker at arbejde dynamisk," har læseren Morten Weltz skrevet til Computerworld.
 
Også it-politikerne har fået et skud for boven. En læser formulerer det således:
 
"Jeg syntes, at politikerne skal være nominerede, de har trods alt formået følgende: Udvide overvågningen, indføre endnu mere censur, at se stort på nærmest alle anbefalinger vedrørende diverse projekter, der har med it at gøre."
 
"Derudover har de overset samtlige muligheder for at trække stikket på projekter, der ikke bliver leveret til rette tid, sted og pris. Kort sagt, det kan ikke blive værre," lyder skudsmålet fra Claus Bobjerg Juul. 
 
Rejs og vær utilfreds
Tilbage står dog fortsat Rejsekortet, Den digitale tinglysning og NemID med flest læser-nomineringer og en del frustrationer på samvittigheden. 
 
Stem på Årets It-fuser 2010.
 
"Det (Rejsekortet, red.) skulle dække alt i hele landet, [..]har kostet 800 millioner kroner uden udsigt til færdiggørelse," har en læser mailet som begrundelse for sin nominering af Rejsekortet.
 
Eller som Ditlev V. Petersen skriver i Computerworld-debatten:
 
"Hvad med Rejsekortet? Besparelsen, der medfører, at billetprisen bliver sat op?", lyder anklagen mod Rejsekortet, som desuden har været ude i massive forsinkelser.  

Kortets endelige fremtid afgøres fredag den 17. december, når Rejsekort A/S holder generalforsamling.
 
Tinglysning og bonus
Kandidat nummer to til Årets It-fuser 2010 er den digitale tinglysning, som oprindeligt blev igangsat i 2009, men som har trukket lange tråde ind i 2010.
 
Ikke mindst, da Computerworld i sommers kunne afsløre, at manden med ansvaret for Den digitale tinglysning, direktør i Domstolsstyrelsen Adam Wolf, kunne score 265.000 kroner i bonus ovenpå det digitale projekt med en særdeles uheldig start, hvilket kostede danskerne omkring en milliard kroner. 
 
Stem på Årets It-fuser 2010. 
 
"Bonus til deltagere virker provokerende på ofrene," lyder begrundelsen i en mail fra en læser til Computerworlds redaktion.
 
Computerworld-læser Niels Brinch hæfter sig i den offentlige debat derimod ved, at tinglysningen ikke levede op til den ønskede målsætning.
 
"Uanset om den (den digitale tinglysning, red.) formelt set fungerede i forhold til kravene, skabte den så store problemer indenfor det område. som den skulle løse, og havde store direkte økonomiske omkostninger for så mange berørte, at det efter min mening er en mere oplagt kandidat til at vinde prisen som Årets It-Fuser 2010," lyder hans begrundelse.
 
GlemID, Nem Idioti og FailID
Kært barn har som bekendt mange navne, men det er ikke ligefrem kærlighed, som Computerworld-læserne overrisler NemID med, selv om det ikke skorter på øgenavne som GlemID, Nem Idioti og FailID. 
 
Stem på Årets It-fuser 2010. 
 
"Tinglysning ligner en rimelig god ide, som er dårligt implementeret. NemID er en katastrofalt ringe ide, som er middelmådigt implementeret. På sigt vil Tinglysning gavne samfundsøkonomien, men NemID vil koste os mange milliarder. Valget er nemt," forklarer CW-læser Stephan Engberg på Computerworld-debatten.
 
Andre er knap så diplomatiske i deres begrundelse af NemID som Årets It-fuser 2010.
 
"NemID er den værste gang gylle, der er hældt ned over befolkningen i nyere tid. Jeg håber, det er noget, man vil kunne læse om på Teknisk Museum om et år," begrunder Leif Hansen sin nominering af NemID. 
 
Per Magnusson opsummerer NemID's kandidatur på følgende måde:
 
"Papkort i 2010, Java-applet med adgang til min PC, Ingen bestilling af ekstra kort uden at acceptere N3mID som digital signatur, hvad den jo ikke er. Så NemID må absolut være vinder af fuser-prisen," skriver han.
 
Du kan selv bestemme, hvem af de tre kandidater (Rejsekortet, Den digitale tinglysning og NemID), der skal løbe med vanæren ved at stemme her.

Muligheden for at stemme lukker den 22. december klokken 23:59.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Topdanmark forventer eksplosion i antal kundehenvendelser: Investerer massivt i teknologi til at løse udfordringen
Topdanmark står med et eksplosivt stigende antal kundehenvendelser i de kommende år, som en række nye teknologier skal afhjælpe. Der er dog ikke en konkret forretningscase for uprøvede teknologier, forklarer CTO Thomas Erichsen, som alligevel kaster massive investeringer efter nye værktøjer.
Computerworld
Ny rekord: Her er elbilen med den længste rækkevidde / Få timer til at Apple er klar med ny iOS 15 / Teslas vilde model S Plaid sætter fantomtid på hæderkronet bane
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.