Artikel top billede

Leverandør raser over statens Terma-forlig

Staten har indgået forlig med Terma i sagen om software til det landsdækkende beredskabsnet. Forliget sikrer Terma en ny kontrakt, som nu er endt i Klagenævnet for Udbud.

Først vandt Terma en kontrakt til mere end 300 millioner kroner om at udvikle kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet SINE (SIkkerhedsNEt)

Efter to års forsinkelse, der bremser hele det nationale sikkerhedsberedskab, valgte staten at afbryde samarbejdet med
Terma om kontrolrumssoftwaren.

På trods af, at forsinkelserne har kostet samfundet mange millioner kroner til forskellige lappeløsninger, indebærer det indgåede forlig tilsyneladende ikke nogle sanktioner over for Terma. Tværtimod har staten tildelt Terma en kontrakt på en radiodispatch, som skal installeres i landets politikredse.

Klagenævnet for Udbud

Reelt er der tale om en mindre del af den oprindelige kontrakt, som Terma ikke var i stand til at honorere. Nu er kontrakten ifølge Dagbladet Børsen kun omkring 85 millioner kroner værd, hvilket betyder, at andre kunne have budt på den. For eksempel elektronikleverandøren Finn Frogne, som er så utilfreds, at den har indklaget sagens forløb til Klagenævnet for Udbud.

"Nu er ordren decimeret til lige præcis det virkefelt, hvor vi er verdensmestre, så den ville vi selvfølgelig gerne have budt på," siger Kaare Frogne, direktør og daglig leder i Finn Frogne A/S.

Sagen er ifølge Kaare Frogne blevet afgjort af én dommer i Klagenævnet for Udbud i stedet for tre, som er det normale. Samtidig har klagen ikke fået opsættende virkning, hvilket undrer både Kaare Frogne og selskabets advokat.

"Vi forstår ikke, hvorfor man ikke kunne vente de her par måneder, når man allerede har ventet i tre år - og så få en retfærdig afgørelse," siger Kaare Frogne.

I det forlig, som staten har indgået med Terma, indgår som nævnt ingen sanktioner på trods af, at den forsinkede software har kostet blandt andet regionerne mere end 30 millioner kroner.

Vi spurgte Termas kommunikationschef Kasper Rasmussen, om det er korrekt, at forliget ikke omfatter nogen form for sanktioner eller bod.

"Sådan kan du godt udtrykke det, ja."

Terma har simpelthen fået en mindre del af den oprindelige ordre, og om den aftale holder, er det nu op til Klagenævnet for Udbud at afgøre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere