Artikel top billede

(Foto: Foto: Sean F. Boggs / iStockphoto)

Leverandør raser over statens Terma-forlig

Staten har indgået forlig med Terma i sagen om software til det landsdækkende beredskabsnet. Forliget sikrer Terma en ny kontrakt, som nu er endt i Klagenævnet for Udbud.

Først vandt Terma en kontrakt til mere end 300 millioner kroner om at udvikle kontrolrumssoftware til det landsdækkende beredskabsnet SINE (SIkkerhedsNEt)

Efter to års forsinkelse, der bremser hele det nationale sikkerhedsberedskab, valgte staten at afbryde samarbejdet med
Terma om kontrolrumssoftwaren.

På trods af, at forsinkelserne har kostet samfundet mange millioner kroner til forskellige lappeløsninger, indebærer det indgåede forlig tilsyneladende ikke nogle sanktioner over for Terma. Tværtimod har staten tildelt Terma en kontrakt på en radiodispatch, som skal installeres i landets politikredse.

Klagenævnet for Udbud

Reelt er der tale om en mindre del af den oprindelige kontrakt, som Terma ikke var i stand til at honorere. Nu er kontrakten ifølge Dagbladet Børsen kun omkring 85 millioner kroner værd, hvilket betyder, at andre kunne have budt på den. For eksempel elektronikleverandøren Finn Frogne, som er så utilfreds, at den har indklaget sagens forløb til Klagenævnet for Udbud.

"Nu er ordren decimeret til lige præcis det virkefelt, hvor vi er verdensmestre, så den ville vi selvfølgelig gerne have budt på," siger Kaare Frogne, direktør og daglig leder i Finn Frogne A/S.

Sagen er ifølge Kaare Frogne blevet afgjort af én dommer i Klagenævnet for Udbud i stedet for tre, som er det normale. Samtidig har klagen ikke fået opsættende virkning, hvilket undrer både Kaare Frogne og selskabets advokat.

"Vi forstår ikke, hvorfor man ikke kunne vente de her par måneder, når man allerede har ventet i tre år - og så få en retfærdig afgørelse," siger Kaare Frogne.

I det forlig, som staten har indgået med Terma, indgår som nævnt ingen sanktioner på trods af, at den forsinkede software har kostet blandt andet regionerne mere end 30 millioner kroner.

Vi spurgte Termas kommunikationschef Kasper Rasmussen, om det er korrekt, at forliget ikke omfatter nogen form for sanktioner eller bod.

"Sådan kan du godt udtrykke det, ja."

Terma har simpelthen fået en mindre del af den oprindelige ordre, og om den aftale holder, er det nu op til Klagenævnet for Udbud at afgøre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere