Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Foto: Jørgen True

Telestyrelsen: TDC tager korrekt pris i fibernet

Prisen, som TDC tager for at give adgang til fremmede udbydere i TDC's fibernet, er rimelig, vurderer IT- og Telestyrelsen.

IT- og Telestyrelsen arbejder i øjeblikket på en ny model for, hvad det skal koste at leje sig ind i TDC's fibernet i Nordsjælland og København.
 
Indtil den er på plads, mener IT- og Telestyrelsen, at TDC's engrospriser skal fastsættes efter "historiske omkostninger".

TDC har fremsendt dokumentation til IT- og Telestyrelsen for, at TDC's priser er beregnet herefter. Og styrelsen giver TDC medhold i, at priserne ud fra dette princip er korrekte.
 
"Der er derfor ikke grundlag for nærmere justering af priserne i TDC's Fiber BSA-standardtilbud, indtil de LRAIC-regulerede priser træder i kraft," skriver IT- og Telestyrelsen.
 
BSA betyder Bit Stream Access, og det er et produkt, hvor ejeren af infrastrukturen giver en udefra adgang til at levere et bredbåndsprodukt. I det her tilfælde er det TDC, der giver adgang til udbydere som eksempelvis Waoo og Jay.net.
 
Arbejder på nye priser
Priserne i TDC's fibernet har været stærkt omdiskuterede, fordi Telenor har valgt at trække sig helt ud af nettet, mens andre udbydere har fundet prisen for høj. De har måttet hæve priserne på deres bredbåndsprodukter eller ændret på produkternes specifikationer.
 
Senest har udbyderen Waoo meddelt, at selskabet dropper at levere tv i TDC's fibernet, fordi TDC tager for høj en pris for den såkaldte multicast-teknologi, der giver mulighed for at tilbyde tv via bredbånd. Men den pris er rimelig, vurderer IT- og Telestyrelsen.
 
Den nuværende engrospris i TDC's fibernet bliver dog formentlig ændret 1. april, når IT- og Telestyrelsen forventer at have en ny prismodel klar.
 
I dag er kobbernettet reguleret og priserne derefter fastsat efter den såkaldte LRAIC-model, men der findes ikke en model for fiber-infrastruktur. Det er sådan en model, som IT- og Telestyrelsen forventer at have klar inden udgangen af første kvartal.
 
Læs mere om afgørelsen på IT- og Telestyrelsens hjemmeside. Klik her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.