Artikel top billede

Sådan kan Erik Damgaard vinde sit it-ry tilbage

Erik Damgaard får svært ved at tilbageerobre sin position som super-programmøren, men spiller han sine kort rigtigt, kan "Erik og Anni-tiden" gøres til en fordel, vurderer en kommunikationsekspert.

Erik Damgaard har i de seneste år være mest kendt for sit ægteskab med Anni Brinch (tidligere Fønsby) og jetset-livet.

Ifølge Berlingske Tidende vil han dog tilbage til it-branchen og har i det seneste år arbejdet med at udvikle et handelssystem til valuta- og aktiehandel.

Springet fra medie-begivenhed til top-programmør kan blive svært, vurderer en livsstilsekspert, der dog ikke dømmer ham ude.

"Han står rimelig ramponeret tilbage både økonomisk og på imagesiden, hvor han fremstår som den lidt komiske del af duoen Anni og Erik," siger Henrik Byager, kommunikationsekspert med speciale i medier og livsstil.

"Derfor er der nogle hurdler, der skal overstiges. Men i forretningsverdenen handler det om penge. Kommer han med et projekt, som kan blive en god forretning, er folk villige til at gå rigtig langt, med mindre projektet bliver koblet op på den kulørte del af hans verden."

Hvis det er tilfældet, vurderer Henrik Byager, at der vil sidde en hær af journalister og lede efter den kritiske vinkel, hvilket kan skræmme investorer væk.

Læs også: Ny Damgaard-idé kan give bonus

"Anni og Erik" kan vendes til fordel

Henrik Byager sender dog langt fra Erik Damgaard til tælling.

"Hvis han kommer med en killer-applikation, så kan billedet tippe rundt til en situation, hvor folk vil sige: Nu kommer den fortabte søn tilbage på sporet."

"Det etablerede erhvervsliv har dog i stor stil vendt ham ryggen, så hans produkt skal virkelig være godt. Hvis der er den mindste svaghed i det, vil han få nogle drøje hug."

Henrik Byager eksemplificerer Erik Damgaards tilbagekomst med en anden finanspersonlighed.

"Klaus Riskær Pedersen er et eksempel på, at man kan skabe nye forretninger på trods af noget, der vel godt kan kaldes en blakket fortid."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere