Artikel top billede

Du kan blive it-kriminel for en 10'er

Det digitale sorte marked tilbyder blandt andet leje af billige botnet til spamkampagner og køb af stjålne betalingskortoplysninger for ned til 10 kroner per kort.

Computerworld News Service: Leje af botnet til lancering af sin helt egen spamkampagne og stjålne betalingskortoplysninger til salg for omkring en flad 10'er er bare to af de handelsvarer, man i dag finder på det sorte cyber-marked, viser en rapport udgivet i denne måned af Panda Security.

Rapporten er skrevet af to analytikere fra PandaLabs, der har udgivet sig for at være it-kriminelle, og de beskriver i detaljer et enormt kriminelt netværk, der handler med stjålne bankkontooplysninger i fora og dedikerede onlinebutikker.

"Dette er en branche i hurtig vækst og de it-kriminelle medvirker i og tilskynder hinandens bestræbelser på at stjæle personfølsomme oplysninger med økonomisk vinding som mål," skriver Panda Security om rapportens konklusioner.

"Det sorte marked for datakriminalitet, som traditionelt har handlet om distribution af bankkonto- og betalingskortoplysninger, der er stjålet fra brugere verden over, varierede i 2010 forretningsmodellen og sælger nu en langt bredere vifte af hacket fortrolig information heriblandt bankoplysninger, login-oplysninger, kodeord, falske kreditkort og andet."

Det får du for en 10'er

Rapporten går også i dybden med et detaljeret prissætningssystem og de aktuelle priser i det sorte marked for datakriminalitet på forskellige typer af stjålne informationer.

PandaLabs opdagede dog, at selvom oplysningerne er tilgængelige, så kan man kun få adgang til dem ved at personligt at kontakt de it-kriminelle, der sælger informationen på fora og i chatrooms.

Når nogle oplysninger først er kommet i den kriminelles hænder, kan de let misbruges til at svindle enhver bank- eller kreditkortkonto, længe før dataindbruddet opdages, advarer rapporten. Stjålne data kan købes for helt ned til omkring 10 kroner per kreditkort. Men for 10 kroner får man dog hverken yderligere information eller nogen forhåndsviden om en bankkontos saldo.

"Hvis køberen ønsker en garanti om den tilgængelige saldo, stiger priserne til over 400 kroner for mindre saldoer og op i nærheden af 4.000 kroner for adgang til konti med en garanteret saldo på mindst 450.000 kroner," forklarer analytikerne.

Her er prislisten

Rapporten giver også detaljer om en detaljeret prissætning for konti, der er blevet brugt til e-handel eller til betalingsplatforme såsom PayPal.

Hvis stjålne betalingskortoplysninger ikke lige er din kop te, så er det også muligt at leje botnet, så du kan lancere din helt egen spamkampagne. Her varierer priserne i forhold til antallet af computere i botnettet, spamfrekvensen og lejeperioden, afslører rapporten.

Priserne går fra godt 80 kroner eller 110 kroner for leje af en SMTP-server eller et VPN til at garantere anonymitet. Man kan også leje it-kriminelle, der kan hjælpe med opsætningen af falske online-butikker, der med malware kan stjæle brugeroplysninger, eller gøre det muligt at tjene på intetanende ofre, der betaler for eksempelvis falske antivirusprogrammer.

"Det findes også hele team, der kan lejes til at levere nøglefærdige projekter - som kan designe, udvikle og udrulle en komplet e-handel og endda positionere den i søgeresultaterne," anfører rapporten.

"I dette tilfælde er priserne afhængige af projektet."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere