Du kan blive it-kriminel for en 10'er

Det digitale sorte marked tilbyder blandt andet leje af billige botnet til spamkampagner og køb af stjålne betalingskortoplysninger for ned til 10 kroner per kort.

Computerworld News Service: Leje af botnet til lancering af sin helt egen spamkampagne og stjålne betalingskortoplysninger til salg for omkring en flad 10'er er bare to af de handelsvarer, man i dag finder på det sorte cyber-marked, viser en rapport udgivet i denne måned af Panda Security.

Rapporten er skrevet af to analytikere fra PandaLabs, der har udgivet sig for at være it-kriminelle, og de beskriver i detaljer et enormt kriminelt netværk, der handler med stjålne bankkontooplysninger i fora og dedikerede onlinebutikker.

"Dette er en branche i hurtig vækst og de it-kriminelle medvirker i og tilskynder hinandens bestræbelser på at stjæle personfølsomme oplysninger med økonomisk vinding som mål," skriver Panda Security om rapportens konklusioner.

"Det sorte marked for datakriminalitet, som traditionelt har handlet om distribution af bankkonto- og betalingskortoplysninger, der er stjålet fra brugere verden over, varierede i 2010 forretningsmodellen og sælger nu en langt bredere vifte af hacket fortrolig information heriblandt bankoplysninger, login-oplysninger, kodeord, falske kreditkort og andet."

Det får du for en 10'er
Rapporten går også i dybden med et detaljeret prissætningssystem og de aktuelle priser i det sorte marked for datakriminalitet på forskellige typer af stjålne informationer.

PandaLabs opdagede dog, at selvom oplysningerne er tilgængelige, så kan man kun få adgang til dem ved at personligt at kontakt de it-kriminelle, der sælger informationen på fora og i chatrooms.

Når nogle oplysninger først er kommet i den kriminelles hænder, kan de let misbruges til at svindle enhver bank- eller kreditkortkonto, længe før dataindbruddet opdages, advarer rapporten. Stjålne data kan købes for helt ned til omkring 10 kroner per kreditkort. Men for 10 kroner får man dog hverken yderligere information eller nogen forhåndsviden om en bankkontos saldo.

"Hvis køberen ønsker en garanti om den tilgængelige saldo, stiger priserne til over 400 kroner for mindre saldoer og op i nærheden af 4.000 kroner for adgang til konti med en garanteret saldo på mindst 450.000 kroner," forklarer analytikerne.

Her er prislisten
Rapporten giver også detaljer om en detaljeret prissætning for konti, der er blevet brugt til e-handel eller til betalingsplatforme såsom PayPal.

Hvis stjålne betalingskortoplysninger ikke lige er din kop te, så er det også muligt at leje botnet, så du kan lancere din helt egen spamkampagne. Her varierer priserne i forhold til antallet af computere i botnettet, spamfrekvensen og lejeperioden, afslører rapporten.

Priserne går fra godt 80 kroner eller 110 kroner for leje af en SMTP-server eller et VPN til at garantere anonymitet. Man kan også leje it-kriminelle, der kan hjælpe med opsætningen af falske online-butikker, der med malware kan stjæle brugeroplysninger, eller gøre det muligt at tjene på intetanende ofre, der betaler for eksempelvis falske antivirusprogrammer.

"Det findes også hele team, der kan lejes til at levere nøglefærdige projekter - som kan designe, udvikle og udrulle en komplet e-handel og endda positionere den i søgeresultaterne," anfører rapporten.

"I dette tilfælde er priserne afhængige af projektet."

Oversat af Thomas Bøndergaard


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Staten får kæmperabat på over 360 millioner på nyt toldsystem fra Netcompany og Intrasoft: Her er den endelige pris
Netcompany og Intrasoft har barberet prisen for kommende toldsystem ned med over 360 millioner kroner. Det er mere end en halvering af udbudsprisen. Tjek prisen her.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.